Kokelasohjastajien EM-titteli Ruotsiin – Riku M Lindgren nappasi pronssia
Kokelasohjastajien kärkikolmikko: keskellä Lukas L Svedlund, vasemmalla Oisin Quill ja oikealla Riku M Lindgren.Kuva: Pekka Salonen

Kokelasohjastajien EM-titteli Ruotsiin – Riku M Lindgren nappasi pronssia

Kokelasohjastajien Euroopan mestaruus ratkesi neljässä osalähdössä Vermossa. Lukas L Svedlund ohjasti itsensä mestariksi ennen Oisin Quillia. Suomen edustaja Riku M Lindgren oli loppuun asti kärkikahinoissa mukana.

Lukas L Svedlund ajoi yhden ykkössijan. Se tuli Sirpa Tienhaaran valmentamalla Mister Lanella. Svedlund ajoi lisäksi Caviar Creationin hopealle, Mr Capiton neljänneksi ja Man In Blackin kahdeksanneksi. Pisteitä ruotsalainen keräsi 39 pistettä. Irlannin edustaja Oisin Quill hävisi kolme pistettä.

”En voi sanoin kuvailla, kuinka iloinen olen nyt! En vielä oikein ymmärrä mitä on tapahtunut”, Lukas L Svedlund sanoi kilpailun tulosten ratkettua. ”Tutustuin etukäteen mahdollisimman hyvin ajokkeihini. Ajattelin ennakkoon, että minulla on hyvät saumat menestyä kilpailussa.”

Pronssimitalisti Riku M Lindgren onnistui parhaiten Wishing Dreamsin kanssa, jonka hän ajoi keulavoittoon.

”Leksan kanssa oli puhe, että lähdetään reippaasti liikkeelle, ja keulaan jos päästään, eikä tule rajua prässiä, siitä voidaan ajaa” Riku M Lindgren oli pohtinut ajotaktiikkaa Wishing Dreamsin omistaja-valmentaja Leo Mönttisen kanssa. ”300 jäljellä hevosella korva pyöri päässä, ja vaikka kaverillakin vaikutti olevan hevonen voimissaan, oli hyvä fiilis.”

Steely Striden Lindgren ajoi seitsemänneksi ja Red Rock Canyon Åsin viidenneksi. Ratkaisukisassa Jukka-Pekka Kauhasen tallilla työskentelevä Riku Lindgren oli epäonninen, kun hänen ajokkinsa Holy Jack virui ratkaisevan kauan pussissa. Vitossijan tuomat pisteet piisasivat kuitenkin EM-pronssiin.

”Varmasti pari sijaa olisi voinut korottaa, jos olisi aikaisemmin päässyt pussista pois, mutta tämä on raviurheilua”, Riku Lindgren kommentoi päätöslähtöä. ”Lähdöt ajettiin hyvin, eikä tullut yhtään vaaratilannetta. Päällimmäinen fiilis on hyvä.”

Kokelasohjastajien EM-kisoissa oli alle 26-vuotiaita ohjastajia 11 maasta. Kokelasohjastajat työskentelevät ammattitalleilla.

Salamakypärissä kenttä kääntyi

Jere Hurme vankisti johtoasemaansa Salamakypärien kokonaiskilpailussa. Hurme ajoi Minecraftin kirivoittoon ylivauhtisessa kisassa. Kaisa Mikkola oli Flex To Wheelsin kanssa hopealla, Mats Havulehto ajoi Joker Bokon pronssille.

”Jännitti aika paljon ennen lähtöä, kun Vermossa saa ajaa näin suurella suosikilla", Jere Hurme myönsi. "Liian kauas jäätiin alussa, mutta kun näki kierroksen väliajan, ei huolettanut yhtään.”

Voimaliigassa hirmuesitys

Tapio Perttusen suojatin Unique Creationin pitkän matkan esitys kirvoitti paljon nähneen valmentajan koviin kehuihin. Unique Creation laukkasi kiihdytyksessä pahoin, mutta kiersi tasokkaan vastuksen vielä parastaan antamatta.

”Minunkin mielestä oli käsittämätöntä, että voitti vielä. Lähdin ajamaan sisärataa pitkin hiittiä. Hevonen oli kyllä uskomattoman hyvä, että voitti. Ei vielä se, että voitti, mutta voitti vielä helposti. Hevonen ehti nostaa korvat pystyyn ja jarruttaakin ennen maalia. Paljon hyviä hevosia oli vastassa, että nyt sen piti näyttää luokkaa", Tapio Perttunen puhui.

Unique Creation nousi kauden 13. ykköstilansa myötä vuoden voitokkaimmaksi ravuriksi maassamme yhdessä Summitien ja Hottisen kanssa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi