Kolmas kerta toden sanoi – Massille odotetaan vappuvarsaa
Tallimestari Petra Kiuru tarkastaa Mascate Matchin ja kaikkien muiden Qvidjassa laiduntavien hevosten kunnon vähintään kerran päivässä. Qvidjan laidunten pitkä ruoho sitoo hiiltä tehokkaasti. Kuva: Pauliina Raento

Kolmas kerta toden sanoi – Massille odotetaan vappuvarsaa

Eläinlääkäri Kaisa Nivola totesi keskiviikon tiineystarkastuksessa Mascate Matchin kantavaksi.

Kaksi ensimmäistä siemennystä ei tuottanut vielä toivottua lopputulosta, mutta kolmannella tärppäsi.

”Ensimmäisillä kerroilla oltiin hyvissä ajoin liikkeellä, ja nyt osattiin jo ennakkotarkastuksen perusteella olla toiveikkaita. Kesä ja lämpö olivat tehneet selvästi tehtävänsä”, Massi Stablen kimpanvetäjä Pauliina Raento kertoo.

Vaikka varsauutisia osattiin odottaa, se oli varmasti osaomistajille huojentava. 307 000 euroa huutokaupassa maksanut Mascate Match on kaikkien aikojen kallein siitostamma Suomessa.

”Nyt tiedetään, että sen elimistö toimii normaalisti”, Raento iloitsee.

”Ja vieläkin ollaan hyvässä aikataulussa. Tämä viimeisin siemennys tapahtui 1. kesäkuuta, ja jos tiineys jatkuu täyteen aikaan, meillä on vappuvarsa.”

Seuraava tiineystarkastus tehdään kahden viikon kuluttua ja kolmas kuuden viikon kohdalla. Odottavan aika voi olla tunnetusti pitkä, mutta Massi Stablen kohdalla Raento ei ole siitä huolissaan.

”Kimpan hengen mukaisesti opiskellaan erilaisia jalostukseen ja kasvatukseen liittyviä asioita. Massin kotitilalla Qvidjassa on suuri joukko pikkuvarsoja jo nyt. Lisäksi tutustutaan Qvidjan tosi hienoon, hiiltä sitovaan laidunkiertoon ja siihen, miten hevosia huolletaan laitumella. Jossain vaiheessa tutustumme myös Massin kasvattajien Punkarin hevostallin ja Saku ja Maini Mikkolan talleihin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi