Kolmevuotias sai siivet selkäänsä
Jussi Tomperi ajoi ensimmäisen voittonsa sitten vuoden 2019 lokakuun. Silloin Sand Pirate Ås nappasi yllätysvoiton Porissa.Jarno Unkuri

Kolmevuotias sai siivet selkäänsä

Kovassa lumimyräkässä käynnistyneet ravit jäivät taatusti mieleen ainakin turkulaiselle Jussi Tomperille, joka sai tuulettaa omakasvattinsa Edward Snipesin rattailla alkukauden ehkä ylivoimaisinta esitystä.

Entinen kilpapyöräilijä Jussi Tomperi on kilpaillut runsaat 10 vuotta pääsääntöisesti omilla hevosillaan ja saavuttanut valmentajana runsaasta sadasta startista 13 voittoa. Teivossa tullut täysosuma oli varmasti tähän asti ylivoimaisin. Uran toisen startin juossut Edward Snipes alkoi tehdä keulasta pesäeroa muihin jo päätöstuhannen alussa, kiihdytti vain tahtiaan ja jätti muut lähes sadan metrin päähän!

”En sinällään ollut hevosen suorituksesta yllättynyt, mutta tietysti siitä, että se meni sooloksi, kun ei siinä kuitenkaan niin kovaa ajettu”, Jussi Tomperi summasi 18,3-ajalla irronnutta Nuorten sarjan voittoa. ”Muut jäivät, ja varmaan rata on vähän raskas.”

”Pikkuisen Edward Snipesia muistuttelin, että juosta täytyy loppuun asti, mutta pyytää ei tarvinnut ja korvat jäivät kiinni. Ihan kiva esitys, ja varmasti hevosellekin jäi hyvä mieli.”

Maharajahin poika aloitti uransa 2-vuotiskauden lopulla ja oli kolmas. Startti oli enemmänkin hevosen totuttelua kilpailumaailmaan.

”Vuotiaana Edward Snipes kävi Olli Lähtisellä opetuksessa, eikä sen jälkeen tarvinnut montaa kertaa ajaa, kun huomasin, että ehkä kyseessä on normaalia hieman parempi hevonen. Oriilta leikattiin 2-vuotiaana irtopalat, eikä sillä lailla päästy satsaamaan viime vuoteen. Hyvin se on treenannut talven”, Tomperi taustoitti.

Suomen Cupin karsintalähtö typistyi neljän poisjäännin jälkeen viiden hevosen mittelöksi. Tauolta palannut Kujanpään Jyräys avasi 14-vuotiskauden pirteällä loppuvedolla, johon pitkään vetänyt Suvelan Rinssi ei aivan pystynyt vastaamaan. Kaksikko nappasi finaalipaikat.

Lue raveista lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 7 Visler, 11,92%, 5,89 euroa

T5-2: 7 Girls With Curls, 33,88%, 10,88 €

T5-3: 8 Kujanpään Jyräys, 9,22%, 70,49 €

T5-4: 3 Salam Aleikum, 36,85%, 98,91 €

T5-5: 1 12 Vinci Power, 25,66%, 176,30 €

Vaihto 63 795,48

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi