Tapio Mäki-Tulokas valmentaa Sahara Dangerousia.
Tapio Mäki-Tulokas valmentaa Sahara Dangerousia.Kuva: Jarno Unkuri

Kolmevuotiskyky palasi voittojen tielle – ”Vaikuttaisi useampi hyvä ominaisuus olevan”

Seinäjoen maanantai-illassa ravattiin Kasvattajakruunun alkueriä 3-vuotiaiden osalta.

Oriiden ja ruunien lähdössä Hannu-Pekka Korven suojatti La Can France nappasi kiihdytyksessä keulapaikan, eikä valjakko saanut avauslenkillä haastetta, vaan kisaa mentiin pitkään jonomuodostelmassa. Avauslenkin lopulla Santtu Raitala nosti Sahara Dangerousin toiselle radalle, ja Jonny Länsimäki käänsi MAS Granden eteen.

La Can France oli voitossa pitkään kiinni, mutta kolmatta rataa rymistelleet Sahara Dangerous ehti aivan maalin tuntumassa ohi. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava on aloittanut uransa väkevästi, sillä viidesti kisanneen ruunan uran ainoa tappio tuli sen viime startissa Vermossa.

Voittajan hoitaja Annika Aalto ei seurannut suojattinsa edesottamuksia voitonvarmana.

”Ei jouduttu kolmatta kertaa peräkkäin kuolemanpaikalle, ja Santtukin sitä paikkaa taisi vältellä. Arvelin, että peli meni liian vaikeaksi voiton suhteen, kun eka tuhat mentiin hiljaa ja toinen hevonen nousi vielä eteen. Santtu ajoi auringontarkasti, ja hevonen sai tosi kivan juoksun, kun se on joutunut rehkimään viime starteissaan."

Team Kauppisen omistama ja Petra Huhdin kasvattama Sahara Dangerous tähtää ikäkausikilpailuihin.

”Sahara Dangerous on mukava hevonen, vähän se kaveria tarvitsee tietyissä tilanteissa, mutta oppii koko ajan. Me tykätään tästä paljon. Sillä vaikuttaisi useampi hyvä ominaisuus olevan, mutta aika näyttää, että mihin asti se riittää”, Annika Aalto jatkoi tuloksella 16,5ake voittaneesta ruunasta.

Tammojen vastaavassa lähdössä tulojärjestys kahden parhaan osalta oli täsmälleen sama kuin Suur-Hollola –viikonloppuna ravatussa Tammahambossa, kun Hannu-Pekka Korven valmentama ja ohjastama Ava Di Alessia leikitteli keulavoittoon ennen hyvin kirinyttä Carla Comboa.

”Annoin tamman mennä, mitä se halusi, enkä alkanut kinnailemaan. Se meni tota vauhtia helposti ja voitti tosi helposti”, Hannu-Pekka Korpi kertoi voittoajan 15,3ake ravanneesta tammasta. ”Tällaisena kun saisi sen pidettyä, ja Kriteriumiin kiristetään vähäsen. Luultavasti en lähde tämän kanssa E3-raveihin, mutta katsotaan tilannetta huomenna vielä, kun voihan mieli muuttuakin.”

Lue lisää Seinäjoen raveista keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 6 Sahara Dangerous, 34 %, 2,15 euroa

T5-2: 10 Laurila's Johnny, 19 %, 5,75 e

T5-3: 10 Cheap Thrills, 9 %, 49,12 e

T5-4: 3 Ava Di Alessia, 80 %, 51,64 e

T5-5: 8 Landen Iita, 23 %, 60,59 e

Vaihto: 65 096,45 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi