Konkarit hurmasivat ryminällä - "Millainen psyyke molemmilla hevosilla"
Kimmo Ahola ja Santtu Raitala juhlivat Thai Profitin voittoa St Michel -viikonloppuna 2020.Kuva: Anu Leppänen

Konkarit hurmasivat ryminällä - "Millainen psyyke molemmilla hevosilla"

Kouvolan Toto5-kierros käynnistyi megasuosikin ylivoimalla.

Edellisstartissaan pikkutauolta palannut Thai Profit oli niin hyvä kuin odotettiinkin, se oli pelattu huimasti kierroksen suosikiksi yli 77 prosentilla. Se leiskautti maililla heti keulaan ja lopetti ylivoimaisena 10,5-tahtiin. Erityisen hienon kilvasta teki se, että 10-vuotias konkari sai matkalla rinnalleen toisen kestomenestyjän, 12-vuotiaan ja viimeistä kauttaan kilpailevan T.Rexin. Se piti toiseksi, kun Thai Profit kellotti voittoajakseen 12,9aly.

Voittajaa luotsannut ohjastajien kärkinimi Santtu Raitala kiitteli molempia hevosia voittajahaastattelussa.

”Oli tosi hienoa, ja millainen psyyke molemmilla hevosilla tässä iässä on. Korvat pyörivät ja ne katselivat siinä toisiaan ja kuuntelivat, mitä kuskeilla oli asiaa.”

Raitala uskoo, että tuttua Thai Profitia on vielä luvassa, sen verran hyvin se on nyt ottanut starttinsa. Ruuna palasi vuoden tauolta helmikuussa.

”On hieno tarina, miten hevonen pystyi nousemaan ja vielä petraamaan otteitaan pitkältä tauolta. Tuntuu, että vanha Thai on siellä jossain”, hän kommentoi hymyillen. ”Toivotaan ja uskotaan, että hevonen voi nousta vielä tasolle, missä oli. Se tarvii kyllä vielä lähtöjä, mutta on ottanut joka startin positiivisesti kroppaansa.”

Neljännessä kohteessa vuoden voitokkain hevonen Ray Boy jatkoi tahtiaan. Tasaisen reissun jälkeen se singahti loppusuoralla kärkeen ja vastasi vielä niinikään kirivoimiaan esittäneelle Brazen Leonorelle. 12. ykkönen irtosi ajalla 13,8a.

Valmentaja Tapio Mäki-Tulokas iloitsi, miten 5-vuotias on venynyt sarjoissaan.

”Tämä oli mittari, mihin Ray Boy pystyy, kun oli niin ylisarja, ja se tuli hyvin maaliin ja vastasi vielä lopussa. Ollaan jo tähän (menestykseen) tyytyväisiä ja vielä on yli puoli vuotta aikaa jäljellä.”

Lisää raveista ensi keskiviikon (25.5.) Hevosurheilussa ja tilaajille jo huomenna verkossa.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 1 Thai Profit, 77,29 %, 1,56 euroa

Toto5-2: 9 Easy Bay, 21,22 %, 3,82 €

Toto5-3: 2 Villiheila, 19,32 %, 8,97 €

Toto5-4: 7 Ray Boy, 23,36 %, 14,52 €

Toto5-5: 4 Leemark's Icy, 15,16 %, 49,67 €

Vaihto 62 840,54 €

5 oikein 49,67 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi