Jorma Kontio kotonaan Enköpingissä.
Jorma Kontio kotonaan Enköpingissä.Kuva: Harri Lind

Kontio kirjoihin ja kansiin

Jorma Kontion kauan odotettu elämäkerta on tekeillä.

Yksi ravimaailman odotetuimpia kirjoja on ollut Jorma Kontion elämäkerta. Nyt Kontio ja Suomen Hevosurheilulehti Oy ovat sopineet kirjan tekemisestä. Se on samalla Hevosurheilun satavuotisjuhlajulkaisu. Kirjan kirjoittaa Hevosurheilun toimittaja Harri Lind ja se julkaistaan ensi vuoden Finlandia-ajon yhteydessä.

”Mielelläni tähän lähdin”, Jorma Kontio myhäilee. ”Olen saanut olla monessa mukana ja niitä on mukava muistella.”

Kontio ja Lind ovat jo aloitelleet kirjaprojektia.

”Se on jo tulilla, mutta totinen työ alkaa syksymmällä, kun kiihkein ravikausi on ohi”, Lind kertoo. ”Silloin jään päivittäisestä lehden tekemisestä kolmeksi kuukaudeksi kokonaan pois ja keskityn vain tähän.”

Kirja tulee painottumaan ennen kaikkea raviurheilija Jorma Kontioon. Yksi asia kirjoittajalle on tullut jo selväksi.

”Jompella on loistava muisti, mikä tietenkin helpottaa kirjan tekemistä huomattavasti. Hän muistaa hämmästyttävästi hevosia, henkilöitä ja tapahtumia vuosikymmenten takaa.”

Lind toivoo saavansa Kontio-muistoja mahdollisimman laajalla otannalla.

”Olemme Jompen kanssa laatineet listaa oleellisista henkilöistä, joita haastattelen, mutta varmasti melkein jokaisella suomalaisesta ravikansasta on hänestä jotain kerrottavaa ja niitä tarinoita kuulen mielelläni. Niitä voi laittaa minulle yhteystietoineen sähköpostiin.”

Hevosurheilu on kustantanut aiemmin kaksi Lindin tekemää elämäkertaa, Viesker – kaikkien aikojen suomenhevonen ja Timo Nurmos – tähtien tekijä. Hänellä on Kontion jälkeen vielä yksi unelma.

”Jos vielä saisin Korven Pekan innostettua elämäkertaan. Hänen uransa huipulla käsittää käytännössä koko Suomen nykyraviurheilun.”

Kertomuksia ja muistoja Jorma Kontiosta voi lähettää osoitteeseen harri.lind@hevosurheilu.fi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi