Kausalan tunnelmalliset helluntairavit jouduttiin perumaan toisena vuotena peräkkäin ravaamaan.
Kausalan tunnelmalliset helluntairavit jouduttiin perumaan toisena vuotena peräkkäin ravaamaan.Kuva: Hevosurheilun arkisto

Korona koettelee kesäratojen aloitusta – kahdet ravit jo peruttu

Vaikka korona on jo talttumaan päin, ensimmäiset kesäratojen ravit 7.5. Vieremällä ja 8.5. PowerParkissa joudutaan ajamaan ilman yleisöä.

Ravit kuitenkin ajetaan. Toisenlaiseen ratkaisuun päätyivät Kausala ja Maarianhamina, jotka peruivat jo 23.5. ja 13.5. ravinsa.

”Aika helppo ja yksimielinen päätös”, Iitin Hevosystäväinseuran varapuheenjohtaja Tommi Tiira aloittaa.

”Meidän tapahtuma elää yleisöstä. Sen eteen täytyy tehdä niin hirveä määrä talkootyötä, että ilman yleisöä ei ole järkeä ajaa. Eikä toukokuussa ole vielä helpotuksia rajoituksiin nähtävissä, kesäkuussa vasta ehkä.”

Siirtoakin mietittiin, mutta…

”Kun katsoo kalenteria, niin vaikea sopivaa päivää on syksymmältäkään löytää. Ja helluntai on meidän juttu, sillä on ravipäivänä pitkät perinteet”, Tiira painottaa.

Viime vuonnakaan Kausalassa ei ravattu helluntain osuttua 2,5 kuukauden ravitauon viimeiselle päivälle. Viimeksi Kausalassa ajettujen vuoden 2019 helluntairavien tunnelmaan pääset tästä linkistä!

Maarianhaminan kaudenavausravien suhteen ratkaisu oli sama, mutta syy toinen.

”Rajavalvonnasta ei pystytty takaamaan, että raveihin tulo Ruotsista olisi katsottu työmatkaksi. Olisi ollut ikävää, jos ruotsalaiset hevoset olisi käännytetty rajalta takaisin”, Barbro Carlsson Ålands Hästsportföreningistä perustelee.

”Meiltä Ahvenanmaalta olisi kilpaillut ehkä 15-20 hevosta. Ilman ruotsalaisia olisi manner-Suomesta tarvittu noin 40 hevosta, että ravit olisi saatu järkevästi kokoon. Niin isoa määrää oli epärealistista odottaa, 20 olisi ehkä saatu. Yleisöäkään ei raveihin olisi päässyt."

Sinänsä Ahvenanmaa on säästynyt koronalta hyvin. Yhtään kuolemantapausta ei koronasta ole aiheutunut, ja sairastumiset ovat olleet viime aikoina niin yksittäisiä, ettei terveydenhoito ole merkittävästi kuormittunut.

”Toivotaan, että kesäkuun raveihin pääsee jo yleisöäkin”, Carlsson esittää.

Kyseessä ovat lounasravit lauantaina 12.6. Lisäksi Maarianhaminassa ajetaan tänä vuonna T65-ravit 10.7. ja 25.9.

Uutista päivitetty 2.5. klo 12.45: Tommi Tiira on tällä hetkellä Iitin hevosystäväinseuran varapuheenjohtaja, uusi puheenjohtaja on Vesa Suikkanen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi