Koronapassi käyttöön Porissa ja Teivossa
Koronapassi tarkistetaan Teivossa ravintolan sisätiloihin tulijoilta.Henna Siponen

Koronapassi käyttöön Porissa ja Teivossa

Aluehallintovirastot ovat päättäneet uusista koronatoimista. Porissa ja Tampereella tiedotetaan muutoksista kilpailupäivien osalta.

Aluehallintovirastot ovat määränneet Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle sekä Satakunnan sairaanhoitopiirin alueelle kokoontumisrajoituksia sisätiloihin.

Rajoitukset vaikuttavat Teivon kilpailuihin ainakin 30.11. ja 7.12. raveissa ja Porin kaikkiin loppuvuoden kilpailutapahtumiin, eli tulevan sunnuntain raveihin sekä 10.12. sekä 19.12. järjestettäviin kilpailuihin.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella rajoitus kieltää kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 henkilöä ja joissa on käytössä katsomotiloja, joihin saapuville osallistujille ole määritelty istumapaikkoja. Nämä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston asettamat rajoitukset ovat voimassa 24.11.–19.12.2021.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt puolestaan sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Satakunnassa 22.12. saakka.

Edellä mainitut määräykset tarkoittavat käytännössä sitä, että sekä Teivossa että Porissa otetaan koronapassi käyttöön sisätiloissa, sillä se on ainoa käytettävissä oleva vaihtoehto voimassa oleville koronarajoituksille.

Passin käyttöönotolla toiminnanharjoittaja mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin sairaanhoitopiirin alueella.

"Rajoituksella halutaan turvata terveydenhuollon kantokyky ja tartunnanjäljityksen onnistuminen", Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tiedotteessa todetaan.

Teivon raviradan toimitusjohtaja Päivi Lehtonen toteaa, että koronapassin käyttöönotto oli selkein vaihtoehto.

”Kyllä me luimme päätöstä, ja periaatteessa olisimme voineet osoittaa kaikille istumapaikat pöydän takaa, mutta itse koen, että tämä tuo selkeyden asiaan."

Lehtonen ei usko, että passintarkastus tuottaa ongelmia, ja järjestyksenvalvontaa on tarkoitus vahvistaa.

Teivossa koronapassi tarkastetaan Ravintola Grand Prix’n ja Trotterin ovella, ja ainoastaan näistä ovista pääsee sisään pääkatsomoon. Ulkoalueella koronapassia ei tarkisteta.

"Tallialue laitetaan yleisöltä kiinni", Lehtonen sanoo.

Porissa ravataan tulevana sunnuntaina ja siellä mennään Tampereen kanssa samoilla linjoilla. Tallialueelle pääsee vain välittömästi hevosen kanssa työskentelevät, eikä portilla tarkasteta koronapassia.

Koronapassi on Porissa käytössä katsomoalueen sisätiloissa, eli se tarkastetaan katsomorakennuksen ovilla, Porin ravirata tiedottaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi