Korvaavia päiviä pakkasperuutuksille ja villejä kortteja kylmäverilähtöihin

Korvaavia päiviä pakkasperuutuksille ja villejä kortteja kylmäverilähtöihin

Suomen Hippoksen hallitus kokoontui torstaina 14. maaliskuuta.

Hallitus sai tiedoksi vahvistetut korvaavat ravipäivät alkuvuoden pakkasperuuntumisista johtuen. Rovaniemen 12.2. perutut ravit ajetaan maanantaina 24.6. ja Vermon 6.1. perutut ravit perjantaina 19.7.

Lisäksi hallitus käsitteli poikkeuslupapyynnöt koskien suomenhevosten etusijaa Härmän Powerparkin Nordic King -ravien sekä Vermon Finlandia-ajon sunnuntaipäivän osalta. Hallitus korosti edelleen suomenhevosen etusijan merkitystä, ja päätti poikkeusluvan sijaan myöntää kyseisille kilpailuille mahdollisuuden villi kortti -menettelyyn.

Radoilla on oikeus myöntää kaksi villiä korttia jokaiseen kyseisen kilpailupäivän kylmäverilähtöön, joita muuten koskisi suomenhevosten etusija. Vastaavaa voidaan noudattaa myös Turun PM-raveissa. Kylmäverilähdöissä, joiden omissa säännöissä on toisin mainittu, kuten Nordic King, Erkon pokaali ja kylmäveristen PM-lähdöt, toimitaan niiden omien sääntöjen mukaisesti.

Asialistalla oli myös positiivinen lääkeainetestinäyte. Oulun raveissa 5.12.2023 kilpailleesta Siirin Ennistä otetusta virtsanäytteestä oli löytynyt alhainen pitoisuus dimetyylisulfoksidia (DMSO), jota käytetään Hippoksen tiedotteen mukaan muun muassa kivun lievittämiseen, nivelsairauksien hoitoon sekä muiden lääkeaineiden imeytymisen tehostamiseen. Hevonen voitti lähtönsä ja sai 1500 euron palkinnon.

Valmentajalta saadun selvityksen mukaan hevosta oli lääkitty DMSO:ta sisältävällä paikallisvalmisteella varoaikaa noudattaen. DMSO:ta sisältävästä valmisteesta on esitetty eläinlääkärin lääkemääräys sekä hoitoselvitys. Koska myös muita saman tallin hevosia on lääkitty kyseisellä valmisteella ja DMSO:ta esiintyy lääkevalmisteiden lisäksi ympäristössä (esimerkiksi kasveissa), kontaminaation mahdollisuutta ei voitu poissulkea.

Hippoksen hallitus totesi ravikilpailusääntöjen 45§:n rikkomuksen ja nollatoleranssirikkomuksen ja määräsi vastuuvalmentaja Satu Haaraojalle varoituksen ja 200 euron sakko. Hevosen suoritus mitätöitiin, eikä sen voittamaa palkintoa makseta. Hevonen vapautettiin kilpailukiellosta.

Lähde: Suomen Hippoksen hallitustiedote

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi