Korven Liiderin voittomarginaali ei ollut iso, mutta ykköstila vaikutti oikein hallitulta.
Korven Liiderin voittomarginaali ei ollut iso, mutta ykköstila vaikutti oikein hallitulta.Kuva: Anu Leppänen

Korven Liiderin voima puhui Teivon 75-kierroksen kärkeen

Jukka Mattilan valmentama ja ohjastama Korven Liideri puursi Teivon Toto75-rivin avauskohteessa parhaaksi yli kierroksen mittaisella kirillä.

Juhani Heikkinen onnistui Sarmöörin kanssa pitämään paalupaikalta keulapaikan itsellään, vaikka 10-vuotias oli lähtiessä hyvin innokkaan näköinen. Kaksikko heilutti tahtipuikkoa pitkään, mutta maalisuoran alussa oli jo selvää, että voittoon asti ei oriilla tällä kertaa rahkeet riitä.

Uloimpia ratoja pitkin vyöryi laaja ja monipäinen rintama. Kolmatta rataa vetänyt Korven Liideri pisteli loppumatkaa ponnekkaimmin ja voitti hallitusti voittotuloksella 25,6/2120 metriä.

Korven Liideri lähti matkaan sisäradalta, joka ei ollut ennakkoon Jukka Mattilan mieleen.

”Haastavalta tuntui paperilla, mutta onnistuin tosi hyvin”, Jukka Mattila ilakoi voittajahaastattelussa. ”Raskaaksi meni juoksu, mutta ajeltiin antaa mennä niin kauan kuin vetoja riitti – ja maaliin asti riitti."

Korven Liideri on aina ollut pitkään kyvykkään ravurin maineessa, mutta laukat ovat katkoneet orastavia menestysputkia. Jukka Mattilan mukaan täysin varmaa ei Korven Liiderin tekeminen ollut Teivossakaan.

”Laukan rajamailla oltiin, mutta pysyi ravilla kuitenkin. Tuntuu, että hevonen on varmistunut. Paljon on laukkoihin palanut, mutta paljon jo tullutkin.”

Juha Kurhela ajoi Liinan Liekin hopealle ennen Naputusta ja Jarmo Saarelaa. Suosikki Suvelan Rinssi ei ehtinyt voittomatsiin, koska ei saanut takamatkan juoksuradalta hyvää starttia. Tapio Perttunen ajoi sillä sen jälkeen nätisti.

”Nuori hevonen, niin päätin luottaa tuuriin. Tosi hyvin se tuli loppua”, Tapio Perttunen sanoi.

Toto75-2: Keskipitkän matkan lähdössä tauolta palanneella Knocking Matchillä ajettiin keulasta. Antti Teivaisen ajokki sai vetää avauslenkin rauhassa, mutta vauhti kiihtyi tuntuvasti, kun Iikka Nurmonen kierrätti suosikki Ilos Sansibarin rinnalle.

Jo viimeisellä takasuoralla Ilos Sansibar jyräsi kärkeen. Se teki urhean esityksen, muttei voinut mitään, kun Olli Koivusen ajama Masterstroke Aria kiri räväkästi ohi.

"Voi jumalauta, kun ei meinaa pystyssä pysyä", Masterstroke Arian omistaja-valmentaja Peter Bonn kuvaili tunnelmiaan voittajaseremonioissa.

Masterstoke Aria voitti tuloksella 15,0akp.

Toto75-3: Suomenhevosten kriterium päättyi V.G. Voiton ykköstilaan. Se jyräsi alkumatkan kolmannella kiertelyn jälkeen parhaaksi Siirin Valtsun rinnalta, joka laukkasi loppukaarteessa pitkäksi. Lisää aiheesta pääset lukemaan täältä.

Toto75-4: No Limit Royaltylla kokeiltiin enintään 75 000 euroa ansainneiden kisassa keulasta, mutta se ei tuonut toivottua lopputulosta.

Mainitun rinnalla matkannut Callela Lincoln teki riskin juoksun, mutta se palkittiin tällä kertaa vain kolmossijalla. Lake's Action kiri ulkopuolelta ohi, ja viimeisen sanan sanoi Tapio Perttusen suojatti Frankenstein Am. Se pääsi tuikkaamaan mainittujen sisäpuolelta terävästi parhaaksi.

Frankenstein Am vei täyden matkan kisan nimiinsä tuloksella 13,0ake.

Toto75-5: Pitkän matkan Tammer-ajossa jaettiin muhkea kymppitonnin ykkösraha, ja se meni ainakin valtaosan pelaajista mielestä yllättävään suuntaan.

Kärkipaikka vaihtui alussa useampaankin otteeseen, ja lopulta Juha Utalan suojatti Hill Yes halkoi tuulta. Puolimatkalla Pekka Korpi kierrätti Hotshot Lucan toisen radan veturiksi. Viimeisen puolikkaan alussa Hotshot Luca iski täydellä höyryllä kärkihevosen kimppuun ja nopeasti ohi.

Hotshot Luca vaikutti loppusuoran alussa karkaavan väkisinkin parhaaksi. Tilat saanut Way To Go sai Hotshot Lucan näyttämään tavalliselle hevoselle, kun Mika Forssin ajokki tuli loppua kuin tuli hännän alla. Way To Go ehti vielä yllätysvoittoon varmasti.

"Huusin niin lujaa kuin ääntä lähti! Oli kyllä mahtava juoksu", Way To Go'n valmentaja-omistaja Kristian Lella hekumoi.

Toto75-6: Upeatasoinen Erilo-juoksu toi hieman hyvitystä Petri Laineelle, kun Parvelan Retu runttasi lyhyen matkan kisan voittoon rataennätyksellä 20,1aly.

Jokivarren Kunkku otti Santtu Raitalan ajamana kärkipaikan selityksittä itselleen. Vaudin rauhoittuessa aavistuksen lähti Hannu Torvinen 3. ulkoa Parvelan Retun kanssa eteenpäin ja pääsi toiselle ilman selkää. Siitä Retu runnoi varmasti parhaaksi.

"Hyvä tunne oli, vaikka hevonen ei ollut parhaimmillaan, kun tauolta tuli. Toivotaan, että se on ensi viikolla taas parempi", Hannu Torvinen toivoi.

Petri Laineen mukaan Parvelan Retun ei kuulunutkaan olla nyt herkimmillään, sillä viikon päästä odottaa PM-kisa Turussa.

"Oli vähän valmisteleva startti ensi lauantaita ajatellen. Ihan hyvälle poika näytti", Petri Laine näki.

Nyland rymisteli ulkoa hopealle ennen Jokivarren Kunkkua.

Toto75-7: Lämminveristen kriteriumissa Jukka-Pekka Hukkasen valmentama Planbee kehitti rivakan loppuvedon, joka kantoi Tommi Kylläisen ajokin arvovoittoon ennen keulassa työt tehnyttä Shackhills Twisteriä. Lisää aiheesta voit lukea täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi