Kuvassa Sahara Sandstormia ohjastavan Henri Bollströmin sijaan ruunan rattailla on nähty viime aikoina Ville Tonttila, joka ohjasti tuoreimmankin täysosuman.
Kuvassa Sahara Sandstormia ohjastavan Henri Bollströmin sijaan ruunan rattailla on nähty viime aikoina Ville Tonttila, joka ohjasti tuoreimmankin täysosuman.Kuva: Anu Leppänen

Korvenheimon talliin suurimmat setelit Forssasta – ”Tuntunut voittavan joka toinen kerta”

Timo Korvenheimon valmennettavat nappasivat kaksoisvoiton Forssan tiistairavien isopalkintoisimmassa lähdössä.

Illan seitsemännessä lähdössä oli jaossa selvästi ravien suurin palkinto, kun voittajaa odotti 3000 euron palkinto. Auton taakse asettui kahdeksan enintään 170 000 euroa tienannutta lämminveristä.

Alussa nopein oli viitosradalta startannut Let’s Take A Selfie, joka kuitenkin luovutti keulapaikan ensimmäisessä kaarteessa vauhdilla rinnalle tulleelle Southwind Hydrolle. Hieman 12,5-vauhtisen avauksen jälkeen johtopaikka vaihtui uudestaan, kun Ville Tonttila hyökkäsi Sahara Sandstormilla kolmannesta ulkoa kohti kärkeä.

Päätöspuolikkaalla keulahevonen lähti karkuun muulta porukalta. Ainoana sen kyydissä pysyi johtavan rinnalla matkannut tallikaveri Hazelhen Hermes, mutta sekin pysyi varmasti takana maaliin saakka. Voittoaika oli 13,5ake.

”Aattelin, että saisi helpomminkin keulat, mutta kyllä sinne joutui tosissaan ajamaan. Tämä on kuitenkin parempi pidemmillä matkoilla, niin tämä jaksaa mennä. Timo (Korvenheimo) sanoi, että rohkeasti eteenpäin, saa nähdä antavatko keulat. Pitihän ne ottaa sitten”, voiton ohjastanut Ville Tonttila kommentoi radan voittajahaastattelussa.

”Keulassa oli superhyvä fiilis, tämä on järkyttävän hyvässä iskussa. Viimeinen suora tultiin tosi kovaa.”

Sahara Sandstormin omistaa seitsemän henkilön muodostama Team Hiekkamyrsky, jonka vetäjänä toimiva Eija Kettunen oli varsin mielissään ruunan paluusta voittokantaan.

”Hyvältähän se tietysti maistuu. Sahara Sandstorm on tuntunut voittavan joka toinen kerta, mutta joka toinen kerta on tullut epäonnistuminen”, Kettunen nauraa.

”Joulukuun loukkaantuminen oli harmittava. Talvi meni sitten vähän sillä tavalla, mutta aika nopeasti hevonen tuli kuntoon siitä. Jollain tapaa se lienee kuitenkin vaikuttanut, kun ei hevonen ole niin hyvin pärjännyt kuin edellisvuonna. Tietysti sarjatkin ovat koventuneet.”

Tiistain suorituksesta kehuja keräsi hevosen lisäksi myös kuski.

”Ville teki ihan oikean ratkaisun, kun ajoi hyvissä ajoin eteenpäin. Vaikka etukäteen näytti, että on niin kova lähtö, ettei siinä varmaan pärjätä. Hevosella oli tänään hyvä lähtöpaikka, mutta se on niin hidas lähtijä, ettei aina hyödy siitä.”

Tiistain voitto oli Sahara Sandstormin kauden neljäs. Koko ura käsittää jo 25 täysosumaa. Kuluva kesä onkin saanut omistajajoukon pään kääntymään yhdessä asiassa.

”Olemme sanoneet aina, että se on talvihevonen, mutta tämä kesä on osoittanut, että on se kesähevonenkin.”

Kettunen kehuu Team Hiekkamyrskyn olevan varsin toimiva ja innokas kimppa. Valmentajalle annetaan omistajien toimesta kuitenkin täysi työrauha.

”Timo tekee ratkaisut. Aika vähän me hänelle ohjeita annamme. Hän on hyvä valmentaja.”

Toto5-pelin avauskohteessa Perfect Rainmaker näytti kirivän jo ykköseksi, mutta viimeisen kurvin laukka tipautti voiton kuin tarjottimella keulassa ravanneelle Grainfield Emmalle.

Aripekka Pakkasen valmentama Ypäjä Oriente esitteli suoraan tauolta vakuuttavan keulasoolon. Antti Teivainen ajoi nelivuotiaan tamman voittoon uran viidennessä startissa ajalla 16,2ke, joka on samalla hevosen uusi ennätys. Tälle vuodelle kilpailu oli Ypäjä Orienten toinen.

Armas Palmroosin valmentama Arroyo Grande puolestaan spurttasi 1640 metrin ryhmäajossa ykköseksi puolustettuaan 11-vauhtisessa avauksessa, mutta matkattuaan pääosin johtavan takana.

Illan viimeisessä lähdössä Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama My Match eteni ensimmäisen puolikkaan päätteeksi keulapaikalle, mutta luovutti vetotyöt sen jälkeen kierroksen pelatuimpana hevosena startanneelle Super Topazille. Santtu Raitala luovi tamman sisäradalta juuri oikeaan aikaan vapaille vesille, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

Muissa lähdöissä voittoihin ylsivät Masavesa, Go On Day ja Visler.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi