Jukka-Pekka Kauhanen ja Koskelan Akseli pitivät urhean esityksen tehneen Koverin takanaan maaliin saakka.
Jukka-Pekka Kauhanen ja Koskelan Akseli pitivät urhean esityksen tehneen Koverin takanaan maaliin saakka.Kuva: Jari Piirala

Koskelan Akselista keulajuoksulla Ice King – ”Tämä maistuu erittäin hyvältä”

Jukka-Pekka Kauhasen valmentama ja ohjastama ruuna karkasi keulapaikalta voittoon lauantai-illan kovimmassa kylmäverikoitoksessa.

Rovaniemellä ratkottiin toisena vuonna perättäin järjestetty Ice King. Kovan kisan voittajalle oli tarjolla 8000 euron ykköspalkinto.

Jo ennakkoon moni asia puolsi Koskelan Akselin menestystä. Keulapaikalle uumoiltu hevonen ei kuitenkaan päässyt lempipaikalleen aivan mutkattomasti, sillä alussa nopein oli Faste Viking, joka ripeiden ensiaskeleiden ansiosta valtasi johtopaikan. Kari Alapekkalalle kuitenkin kelpasi oikein hyvin suosikin selkä, joten Kauhanen pääsi lopulta Koskelan Akselin kanssa keulapaikalle melko vaivatta. Kolmossuosikkina startannut Vaellus puolestaan repesi laukalle heti lähtöauton irrottua.

26,0-vauhtisen ensimmäisen kierroksen jälkeen vauhti kiihtyi toiselle ringille. Kolmannen puolikkaan väliaika oli 25,0, kun johtavan rinnalla sitkisteli Koveri.

Kauhasella näytti kuitenkin viimeisessä kaarteessakin olevan tilanne täysin hallinnassa johtopaikalla. Maalisuoran alussa Koskelan Akseli näytti hetken aikaa jo karkaavan selvään voittoon, mutta Koveri ei luovuttanut. Armottomasta taistelusta huolimatta Antti Teivaisen ajokki ei pystynyt ohittamaan keulahevosta, joten Koskelan Akseli kruunattiin tämän vuoden Ice Kingiksi.

”Rata on juuri sellainen, missä Koskelan Akseli on omimillaan”, Kauhanen sanoi voittajahaastattelussa. ”Kaikilla täytyy olla pitkät hokit, ja se ei ole meille mikään hidaste, mutta ehkä se jollain muulla meinaa enemmän. Se on ehdottomasti meille paras alusta. Koskelan Akseli pääsee aivan yhtä kovaa kuin kesäkeleillä kuin tällaisella radalla, mutta toki kesäkeleillä jaksaa paremmin.”

Kauhanen kertoi, ettei hätkähtänyt, vaikka Faste Viking sujahtikin alussa johtopaikalle.

”Se lähtee tosi kovaa, se on nähty aiemminkin. Toisaalta pidin vain Josveisin ulkopuolella, kun ajattelin, ettei Faste Viking ole meidän päävastustaja, vaan Kari antaa meille keulat.”

Kauhanen jakoi myös tunnustusta loistavan esityksen johtavan rinnalta tehneelle Koverille.

”Se teki todella hyvän juoksun. Koveri antoi tiukan vastuksen maaliin saakka. Meilläkin oli kaikki pelissä, mutta onneksi oltiin ykkösinä maalissa.”

Koskelan Akselin omistavat Arja Korpiniemi ja Eero Matikainen Pyhännältä. Pariskunta jännitti tiukkaa kilpailua kotisohvallaan.

”Kyllähän tämä maistuu erittäin hyvältä”, puhelimitse tavoitettu Korpiniemi iloitsi. ”Oikein hyvältä näytti. Tässä miehen kanssa katsoimme yhdessä, joskaan istualtaan ei malttanut katsoa. Kova luotto oli omaan, mutta ainahan se Koverikin on sellainen kova kaveri. Aina pitää kuitenkin omaan hevoseen luottaa.”

Omistajien suunnalta satoi kiitosta Kauhasen suuntaan hyvin tehdystä työstä, joka on siivittänyt Koskelan Akselin jälleen hienoon vireeseen.

”Perhosia oli vatsassa tänään. J-P on tehnyt niin hienoa työtä, että tietysti toivoimme tänään voittoa, mutta eihän sitä koskaan tiedä.”

Korpiniemi kertoo Koskelan Akselin merkityksen olevan pariskunnalle erittäin suuri.

”Kaksi yhteistä hevosta meillä on ollut, mutta nyt Koskelan Akseli on meidän ainoa hevonen. Se on meille hyvinkin tärkeä. Onneksi se on pysynyt terveenä.”

Taustajoukot arvelivat kauden jatkuvan tasaisen starttaamisen merkeissä, sillä talviaika sopii ruunalle mainiosti.

”Voisin kuvitella, että samalla tavalla jatketaan eteenpäin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi