Tommi, Silja ja Anu Kylliäinen voittajakehässä Digthislassin kanssa.
Tommi, Silja ja Anu Kylliäinen voittajakehässä Digthislassin kanssa. Kuva: Anu Leppänen

Kotiradan juhlat käyntiin - Kylliäinen kaasutti kultaa

Digthislass oli Mikkelissä pieni pettymys keulapaikalta. Jokimaalla nelivuotias tamma pinnisti upeasti Toto75-sankarittareksi.

Digthislass aloitti Suomessa kahdella upealla ykkössijalla, joten hevonen oli viime lauantaina syystäkin kihisevän kuuma pelikohde Mikkelissä. Tuolloin kaviouran kunnostus yhdistettynä pidempään starttiväliin vaikutti mahdollisesti suoritukseen, mutta tamman valmentaja Tommi Kylliäinen löysi myös yhden konkreettisen syyn.

“Rinnalta katosi hevonen ja vastustajat tulivat ulkoa, eikä tämä osannut vastata, vaan vähän lopetti juoksemisen”, Kylliäinen arvioi. “Ei tamma ollut väsynyt Mikkelissäkään, ja hieman saman se teki nyt. Tiesin heti kiriin lähdettyäni, että sisäpuolella juoksevat Digthislass lyö, mutta ajoin sen hieman liian aikaisin kunnolla keulaan, ja voimia jäi käyttämättä, vaikka tiukille meni.”

Kiri 3. ulkoa lähti niin herkästi kiihtymään, että Digthislass menestyy oikea-aikaisilla kireillä vielä pitkään.

“Menestys ei ole yllättynyt, sillä kyseessä on niin hyvän tuntuinen hevonen. Tamma meni kaksi- ja kolmevuotiaana todella kovia aikoja Ruotsissa, ja se on ollut kykyhevosen maineessa kaiken aikaa.”

Digthislassin omistaja Pentti Pulli on viime vuosituhannen ravi-ihmisille esimerkiksi Viskun Tytön takaa. Se voitti Lappeessa 1993 ja Oulussa 1994 yhden kuningatarkisan osamatkan kummassakin. Jo 90 vuoden iän saavuttanut Pulli valitsi Kylliäisen luottovalmentajakseen.

“Pentti Pulli soitti ja kysyi, että otatko hevosen valmennukseen, en ole miestä vielä nähnyt. Digthislass on jo muutaman kuukauden ollut tallissa, ja se tuli hyvässä kunnossa”, Kylliäinen kiitteli.

Heti perään nähtiin hieno soolo, jonka päätteeksi Hannu Laakkosen valmentama Knows Best lopetti Kylliäisen ajamana peräti 08-kyytiä. Jokimaan miehet ovat vauhdissa kotiradallaan.

Lue lisää lauantain Kavioliiga-raveista maanantaina diginä ja keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi