Kouvola-ajon sankari jää pois Käpylä Grand Prixistä – ”Ei ollut aivan sellainen kuin pitäisi”
Run And Repeatin loistava kausi näyttää päättyvän poisjääntiin.Kuva: Anu Leppänen

Kouvola-ajon sankari jää pois Käpylä Grand Prixistä – ”Ei ollut aivan sellainen kuin pitäisi”

Veikko Kotirannan valmentama Run and Repeat joutuu jäämään pois lauantain keskipitkän matkan kisasta.

Loistavia otteita esittänyt ja viidestä viime kisastaan neljä voittanut ruuna olisi startannut paalun kolmosradalta, mutta treenari päätti torstaina jättää hevosen pois. Veikko Kotiranta painottaa kyse olevan ennemmin varotoimenpiteestä kuin mistään vakavasta.

”Ei tosiaan pitäisi olla mitään vakavaa. Ajoin sen torstaiaamuna, mutta hevonen ei ollut aivan sellainen kuin pitäisi”, valmentaja kertoo. ”Mitään isompaa ongelmaa ei ollut. Tällaisia lähtöjä ei kuitenkaan viitsi lähteä ajamaan puolikuntoisena.”

Run And Repeat olisi ollut lauantaina yksi vahvoista kandidaateista nappaamaan 12 500 euron ykköspalkinnon. Viisivuotias ruuna kuitenkin vetäytyy poisjäännin myötä talvitauolle hieman suunniteltua aiemmin.

”Alkuperäinen ajatus oli ajaa tämä kisa, ja aloittaa sitten tauko. Todennäköisesti tänä vuonna ei ajeta enää kilpaa, eikä tarkoitus ole todennäköisesti ajaa muutenkaan talvella. Katsotaan kuitenkin, miltä hevonen rupeaa tuntumaan.”

Toissa lauantaina Kouvola-ajossa hallitun voiton napannut Run And Repeat nosti täysosuman myötä kausitienestit jo lähes 30 000 euroon. Ruuna on voittanut vuoden 14 kisastaan viisi ja sijoittunut neljä kertaa muille totosijoille. Ennätyksensä 11,6aly se juoksi toukokuussa Mikkelissä.

Vaikka menestys on ollut hienoa, ei eläinlääkärinä toimiva Kotiranta aio laajentaa valmennustoimintaansa.

”Ei ole puhelin soinut, eikä nyt ole suurta ajatustakaan ottaa tähän enempää hevosia.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi