Kriteriumvoittaja Sahara Jaeburnin hoitaja Tessa Länsimäki on omistaja Petra Huhdin mukaan "viimeisen päälle tarkka hevosenhoitaja". Kannen kuva: Anu Leppänen
Kriteriumvoittaja Sahara Jaeburnin hoitaja Tessa Länsimäki on omistaja Petra Huhdin mukaan "viimeisen päälle tarkka hevosenhoitaja". Kannen kuva: Anu Leppänen

Kriteriumfinaaleissa unelmat toteen

Keskiviikon Hevosurheilussa kriteriumtunnelmia ja kovassa nosteessa olevan Janita Antti-Roikon mietteitä työstään hevosten parissa.

Kriteriumfinaalit tarjosivat jälleen hienoja urheilusuorituksia ja suuria tunteita. Lämminveristen kilpailussa Sahara Jaeburn ravasi johtavan rinnalta SE-tuloksen ja toi valmentajalleen Timo Nurmokselle jo kymmenennen kriteriumvoiton.

Oriin kasvattaja ja omistaja Petra Huhti vastaa puolisonsa Oskari Mäenpään kanssa Sahara-tallin kasvatustoiminnasta. Hyväsukuiselle Sahara Jaeburnille on ladattu odotuksia, mutta klassisen ikäluokkakilpailun voittoa ei karsintakolmoselta välttämättä osattu odottaa.

”En uskaltanut ihan koko lähtöä katsoa, häivyin välissä kahvioon sisälle. Jännitin ihan hirveästi”, Huhti tunnusti.

Lue keskiviikon lehdestä myös Timo Nurmoksen ja Jorma Kontion mietteet kolmivuotislupauksesta.

Suomenhevosten finaalissa nuoruuden into ja kokemuksen tuoma varmuus osoittautuivat voittamattomaksi yhdistelmäksi, kun Markku Hietanen kiidätti Ville Kallen ylivoimaiseksi ykköseksi.

Voitto oli oriin valmentajalle Jouko Paavolalle uran huipennus. Janne-pojan omistama ja tämän vaimon Tuulian hoitama Ville Kalle on nyt koko perheen ylpeys.

”Unissani ajattelin, että Ville Kalle voi voittaa”, Jouko Paavola paljasti.

Lehdessä lisää Paavolan mietteitä sekä Markku Hietasen kommentit meneväisestä ajokistaan.

Kriteriumfiilistelyiden lisäksi jututimme Mäntyharjulla valmennustallia pyörittävää Janita Antti-Roikoa, jonka hevoset ovat viime aikoina suorastaan liitäneet. Elokuussa mäntyharjulaistalliin tullut Selah on Antti-Roikolta käsin voittanut viidestä startistaan peräti neljä.

Mikä on Antti-Roikon salaisuus? Miten nuori ohjastaja-valmentaja hevosiaan treenaa? Entä mikä työssä on niin kiehtovaa, että sitä jaksaa tehdä kellon ympäri seitsemänä päivänä viikossa?

Vapaa-aika kun on 26-vuotiaalle Antti-Roikolle täysin vieras käsite.

”Sitä en oikeastaan harjoita.”

Lisäksi tutustumme tarkemmin Turun Metsämäessä vaikuttaviin Jyrki ja Patri Filatoffiin. Ajankohtaisosiossa tällä kertaa positiivisia uutisia astutusmääristä, sekä tilannepäivitystä Jokimaan raviradan johtajahausta.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Lehden tilauksiin sisältyy digilehti, jonka voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi