Kultakimpale johtavan rinnalta kylmäveristen Suur-Hollolan voittoon – "Vaihteita vain löytyy lisää"
Hannu Torvinen pääsi nauttimaan jälleen yhdestä uudesta saavutuksesta luottoajokkinsa kanssa. Kuva: Roosa Lindholm.

Kultakimpale johtavan rinnalta kylmäveristen Suur-Hollolan voittoon – "Vaihteita vain löytyy lisää"

Kylmäveristen Suur-Hollola-ajon osallistujajoukkio oli hurjan kova, eikä kahden kierroksen kilpailu jättänyt ketään kylmäksi. Ennakkosuosikki Parvelan Retu piti pintansa ja voitti johtavan rinnalta ajalla 21,1/2160 metriä.

Kiihdytys sujui odotetulla tavalla, kun 40 metristä lähtenyt juoksuradan kaksikko Jokivarren Kunkku/Jukka Torvinen – H.V. Tuuri/Iikka Nurmonen sekä starttinopea Pyörylän Paroni/Esa Holopainen latasivat heti kohti kärkeä. Paalun yksinäinen Suvelan Rinssi Teemu Okkolin rattaillaanoli nopeasti kiinni ajettu ja keulapaikalle eteni Pyörylän Paroni, kun H.V. Tuuri laukkasi lähtösuoran lopussa ja Jokivarren Kunkku nopeasti sen jälkeen. Lopulta keulapaikan haki 20 metrin takamatkalta startannut Stallone/Antti Teivainen. Rinnalle tuli samalta pakilta lähtenyt Parvelan Retu Hannu Torvisen kirittämänä. Jokivarren Kunkku selvisi 2. ulos ja H.V. Tuuri jäi 5. ulos.

Ensimmäisen kierroksen väliaika oli 24,0, mikä tiesi takahevosille äärimmäisen vaikeaa tehtävää kärkisijoja ajatellen. Viimeisellä takasuoralla Parvelan Retu nakersi jo pienen otteen keulahevosena juosseesta Stallonesta ja purjehti lopulta varmaan voittoon ajalla 21,1. 13-vuotias Jokivarren Kunkku oli upeasti toinen ajalla 20,8 ja yllättäjä Uljas Suomalainen kolmas 21,0. Kiihdytysvaihe on ollut Parvelan Retulle haastava, eikä se helppoa ollut tänäänkään, vaikka tähtiori pääsi mukavan liukkaasti matkaan.

"Siinä oli tosi nopeita suomenhevosia ja aika nopeasti ne sujautti ohi. Alku kierrettiin kolmatta ja sitten koitettiin ajaa (johtavan rinnalla) tasaisesti. Hevonen oli aika innokas jossain kohtaa, mutta kuitenkin yllättävän lunkisti se otti sen paikan", ohjastaja Hannu Torvinen arvioi matkan vaiheita.

"Tämä on erikoinen hevonen siitä, että vaihteita vain löytyy lisää. Viimeiseen kurviin tuntui, että onkohan meillä vielä kuinka paljon varaa, mutta sieltä vaan löytyy lisää."

Marjo Vannisen kasvattaman oriin valmentaja Petri Laine herkistyi ja on nöyrästi kiitollinen timantistaan.

"Vetää sanattomaksi. Parempi, kun tällainen harrastelija tekee mitä osaa eikä rupea kikkailemaan", Laine vastasi ratahaastattelija Lauri Hyvösen kysymykseen, tehtiinkö mitään tälle kertaa toisin.

"Onneksi hevonen lähti ravia, sen jälkeen oli luotto aika korkealla. Vaikka johtavan rinnalle jäätiin, kyllä se jotenkin puristaa loppuun asti. Onhan Stallone tietysti kova hevonen, mutta nyt nähtiin kumpi on parempi. Olen aina sanonut, että ei tähän tarvita mitään ammattimiestä, kun ei koskaan tiedä, minkälainen kultakimpale syntyy jollekin. Tässä se nähdään, kelle tahansa voi tulla tällainen kultakimpale."

Parvelan Retu on jälleen jättänyt kilpakumppaninsa. Kuva: Roosa Lindholm.

Tuttua puuhaa. Lakos Team Ay:n omistamalle Parvelan Retulle Suur-Hollola-ajon ykkössija oli jo uran 32:s. Kisoja on takana 34. Kuva: Roosa Lindholm.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi