Evartti juhli sunnuntai-iltana Rovaniemen Kirppu-ajossa.
Evartti juhli sunnuntai-iltana Rovaniemen Kirppu-ajossa.Anu Leppänen

Kuningas on Kirppu-ajon sankari - Enon Vilppi yritti laittaa kampoihin

Stallonen harmittava alkulaukka ei vesittänyt Kirppu-ajoa, sillä Jari Autio teki Enon Vilpin kanssa lähdöstä kunnon kilpailun.

Stallone kiihtyi lähtösuoralla kovaa ja pääsi Evartin etupuolelle. Samassa Stallone kuitenkin laukkasi, mikä muutti lähdön luonnetta heti kättelyssä.

Samaan aikaan Jari Autio kaasutti Enon Vilpin kyydissä kohti kärkipaikkaa, jonka valjakko nappasi jo etusuoralla itselleen. Vauhti kiihtyi tosissaan vasta viimeisellä takasuoralla, kun Santtu Raitala käänsi Evartin reissuun 2. ulkoa.

"Se oli siirto parijonosta johtavan rinnalle", Raitala luonnehti ensimmäistä iskua.

Toinen isku nähtiin maalisuoralla, kun Evartti ja Raitala löivät isoimman vaihteen peliin. Enon Vilppi pystyi maalisuoran alussa hetken vastaamaan, mutta ei voinut lopulta paremmalleen mitään.

"Tosissaan joutui lähdön aikana Evarttikin juoksemaan", Raitala analysoi.

Jutta Ihalainen oli lähdön jälkeen tietyllä tapaa helpottanut, sillä kisa ei ollut ihan pelkästään yksi lähtö muiden joukossa.

"Kirppu-ajoon oli tähdätty, ja hienosti Evartti hoiti homman kotiin. Samalla treeniä on jo kevennetty, eikä ainakaan itsellä ole sellaista ajatusta, että kautta pitäisi välttämättä jatkaa Pohjoismaiden mestaruuteen saakka. Evartti on tehnyt hienon kauden. Aina sitä mielellään päättäisi kauden tällaiseen hienoon onnistumiseen."

Iikka Nurmonen ei tallialueella jäänyt harmittelemaan Stallonen laukkaa.

"Niitä välillä tulee", Nurmonen tiivisti. "Stallone alkoi kiihdytyksen jälkeen vähän räpättämään ja hyppy pilasi päivän. Lopussa oli varoja, mutta en halunnut väkisin yrittää ohituksia, ja ottaa mitään riskiä loppusuoran laukasta. Tästäkin maksettiin hyvin. Hevosella oli kaikki muutoin ok."

Lue lisää Rovaniemen raveista maanantaina kello 12.00 diginä tai keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilusta.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 10 Shackhills Flash, 15 %, 4,60 €

T5-2: 7 Kairan Kipinä, 16 %, 15,50 €

T5-3: 4 Armani Press, 41%, 18,39 €

T5-4: 4 Beddinge's Pride, 1 %, 1154,81 €

T5-5: 5 Evartti, 76 %, 1417,27 €

Viisi oikein - 1417,27 €

Vaihto: 47 969,26 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi