Poikolan Neito osoitti Lahden kuningatarkisadebyytissä olevansa kyvyiltään suomenhevostammojen parhaimmistoa.
Poikolan Neito osoitti Lahden kuningatarkisadebyytissä olevansa kyvyiltään suomenhevostammojen parhaimmistoa.Kuva: Anu Leppänen

Kuningatarkisatamma tekee paluuta radoille – ”Menohalut on luonnostaan”

Kohta 2 vuotta kilpailutaukoa pitänyt Lahden vuoden 2019 kuningatarkilvan kuutonen Poikolan Neito juoksee koelähdön ensi sunnuntaina Joensuussa.

Poikolan Neito loukkasi jalkaansa kesällä 2020 ja palasi Iikka Nurmoselta omistajalleen Keijo Jääskeläiselle, kun selvisi, että Seinäjoen ensimmäiset kuninkuusravit menevät sivu suun. Lokakuussa tamma palasi uudestaan Nurmoselle, ja talvitreenit menivät hyvin.

”Iikka oli jo ilmoittamassa sitä viime toukokuun lopulla starttiin ja ajeli viimeistelyjä, kun tamma kompuroi ja loukkasi samaa jalkaansa. Ajattelin sitten, että puhalletaan peli poikki ja astutetaan tamma”, Keijo Jääskeläinen alustaa.

Tamma ei kuitenkaan tullut kantavaksi.

”Luonto pani hanttiin, kun se oli täydessä kilpailukunnossa”, Jääskeläinen olettaa.

Poikolan Neito palasi taas kotiin.

”Se oli kesän tytön luona laitumella ja piti siellä liikettä ja kuntoa yllä. Poikolan Neidolla on menohalut luonnostaan, sitä ei tarvitse ohjaksilla työntää”, Keijo Jääskeläinen naurahtaa TotoTV:n studiokeskusteluun viitaten.

Menohaluja löytyi myös, kun Jääskeläinen alkoi hiljakseen ajella tammaa. Syksyllä tuli lisää hyviä uutisia, kun jalka ultrattiin.

”Vamma ei ollutkaan niin paha kuin oltiin luultu. Eläinlääkäri sanoi, että jouluun mennessä pääsee starttiin, mutta ei huvittanut vielä pimeydessä alkaa ajaa kilpaa. Ajettiin rekiretkeä ja muuta, kun lumi tuli aikaisin.”

Nyt ollaan niin pitkällä, että Keijo Jääskeläinen ilmoitti Poikolan Neidon ensi sunnuntaiksi Joensuuhun koelähtöön.

”Ajellaan toistaiseksi kotoa käsin, kun Iikka kerkesi karata Ruotsiin ja muillakin tuntui olevan talleissa täyttä. Poikolan Neito ei kovin paljon treeniä tarvitse.”

Jatkoa Jääskeläinen suunnittelee hevosen ehdoilla.

”Liian pitkiä suunnitelmia ei parane tehdä, mutta kai sitä pitää kokeilla vielä starttailla, että hevonen pääsisi toteuttamaan itseään. Pari vuotta olisi aikaa vielä kilpailla, varsoja ehtii tekemään sen jälkeenkin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi