Seinäjoella jäätiin yleisötavoitteista, mutta paikalla olleita ilahdutti muun muassa vuoden 2008 ravikuningatar Velin Vinken vierailu. Kuva: Jarno Unkuri
Seinäjoella jäätiin yleisötavoitteista, mutta paikalla olleita ilahdutti muun muassa vuoden 2008 ravikuningatar Velin Vinken vierailu. Kuva: Jarno UnkuriKuva: Jarno Unkuri

Kuninkuusravien kokonaiskävijämäärä 15 003 – ”Mittakaava on se mikä se tällä hetkellä on”

Seinäjoen kuninkuusravit on saateltu maaliin. Toiminnanjohtaja Jyri Saranpää oli sunnuntai-iltana positiivisin mielin, vaikka vähäinen kävijämäärä mietitytti.

Heti viimeisen lähdön maalintulon jälkeen tavoitettu Jyri Saranpää oli sunnuntaina ehtinyt töiden lomassa aistia myös hiukan kuninkuusravitunnelmaa yleisön parissa.

”Saimme kunniakkaasti jatkaa kuninkuusraviperinteitä koronan vallitessa. Mittakaava oli se, mikä tällä hetkellä mittakaava on ja sen mukaan mentiin”, Saranpää summasi.

”Väki viihtyi ja homma toimi. Sitä katsoo tietysti niin tapahtumajärjestäjän näkökulmasta kaikkea koko ajan ja silmäilee, miten hommat menevät. Mielestäni väki oli tyytyväistä ja varmaan me täytimme paikkamme kunkkarikalenterissa.”

Tapahtuman kokonaiskävijämäärä oli 15 003. Sunnuntaina kuninkuusmittelöiden loppuratkaisuja seurasi 6694 henkeä. Lauantain yleisömäärä oli 6784. Perjantain iltapäiväraveissa oli 1525 katsojaa.

”Toteutunut katsojamäärä oli realismia. Kyllä sen tiesi eilisen perusteella, ettei määrä siitä paljon muutu. Ja tietysti, kun oli tuo sateen uhka, joka sitten myös realisoitui. Kun sääennusteita katsoo, niin päiväkävijä jää lähtemättä”, Saranpää kommentoi.

Luvuissa on mukana yleisöalueen yleisö. Tallialueen väkeä ei ole laskettu lukuihin mukaan.

Lopullinen analyysi kuninkuusravien taloudellisesta vaikutuksesta on vuorossa vasta myöhemmin.

”Nyt on tyhjä olo, ja vaikea mitään analyysia antaa. Kyllä tämä viikonloppu pitää raivata kaikkine jälkitöineenkin. Tietysti aika samatien joutuu pureutumaan myös numeroihin ja tekemään analyysia siitä, kuinka nämä oikeasti menivät ja kuinka tässä pärjättiin.”

Isoja ongelmia viikonlopun järjestelyissä ei tullut vastaan. Katsomon takana ollut ravitori vaikutti hiljaiselta ja sitä se Saranpään mukaankin oli.

”Lauantaina oli kuljetusten kanssa vähän haasteita. Ja kun yleisön mittakaava oli niin paljon pienempi kuin mihin oli varustauduttu, ei kaikki asiat toimineet niin kuin ne oli suunniteltu. Jos olisimme saaneet sen 10 000 ihmistä, olisi meillä katsomon takaosallekin ollut enemmän kysyntää. Olimme luoneet vähän ylivarustelua toteutuneeseen tilanteeseen nähden. Mutta palveluiden osalta, ravintolatoiminnan osalta etenkin, oli eilen varsinkin oikein hyvä päivä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi