Kuninkuusravit olivat miljoonien arvoinen tapahtuma Forssan seutukunnalle.
Kuninkuusravit olivat miljoonien arvoinen tapahtuma Forssan seutukunnalle.Kuva: Anu Leppänen

Kävijätutkimuksen tulokset selvillä: Kuninkuusravien tuotto Forssan seudulle oli noin 10 miljoonaa euroa

Yhteensä 45 000 henkeä osallistui kolmipäiväiseen suurtapahtumaan Forssan Pilvenmäellä.

Kuninkuusravien kävijätutkimuksen mukaan tapahtumayleisö jätti Forssan seutukunnalle 9–11 miljoonaa euroa.

Julkaistun tiedotteen mukaan tuloksia voi pitää monesta näkökulmasta hyvinä, sillä tapahtumaa edelsi vaikeat koronavuodet.

Tutkimuksen mukaan kolme neljästä kuninkuusravikävijästä saapui tapahtumaan maakunnan ulkopuolelta, ja Kuninkuusravit oli Euroopan suurin ravitapahtuma 45 625 yleisömäärällään.

Eniten rahaa käytettiin majoitus- ja ravintolapalveluihin. Kunkkariyleisö antoi positiivista palautetta etenkin tunnelmasta ja järjestelyistä.

"Kuninkuusravit oli meidän koko seudulle ja tietysti meille radalla näytön paikka. On hienoa muistella itsekin tapahtumaa ja yhteishenkeä mikä säilyi loppuun asti", Forssan Seudun Hippoksen toiminnanjohtaja Elina Hirvonen iloitsee tiedotteessa.

Forssan Seudun Hippos ry:lle Kuninkuusraveista kirjattiin 220 000 euron tulos, jonka radan hallitus vahvisti torstaina. Kuninkuusravien 2022 liikevaihto oli 2,3 miljoonaa.

"Maa-ja metsätalousministeriön investointiavustusten haku avautunee taas keväällä, joten tulevia investointeja yhdistyksen ja hevosurheilukeskuksen näkökulmasta täytyy pohtia tulevien kuukausien aikana", Forssan Seudun Hippos ry:n puheenjohtaja Isto Mäki-Tulokas kertoo tiedotteen mukaan.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi