Keskiviikkolehden kannessa komeilee ravikuningatar Virin Camilla, jolle viides kerta toden sanoi. Kannen kuva: Anu Leppänen
Keskiviikkolehden kannessa komeilee ravikuningatar Virin Camilla, jolle viides kerta toden sanoi. Kannen kuva: Anu Leppänen

Kuninkuusravitunnelmien encore

Poikkeusajan kuninkuusravit ovat takanapäin. Yleisöä pääsi paikalle vain kourallinen, mutta Hevosurheilun keskiviikkonumeron mukana saapuvan tulosliitteen myötä tunnelmiin pääsevät rajoituksetta kaikki lukijat.

Ravialtakunnassa on kaikki hyvin: uudet hallitsijat on valittu. Virin Camilla ja Evartti kirjoittivat nimensä historiankirjoihin Seinäjoen kuninkuusraveissa 2020, jotka jäävät historiaan monin tavoin poikkeuksellisina kruunajaisina.

Hevosurheilun keskiviikkonumeron välissä postiluukuista kolahtaa myös kuninkuusravien tulosliite, joka kertaa Seinäjoen tapahtumat. Seuraamme vierestä pääkilpailujen ja oheislähtöjen ykköstykkien taistoa, ja välitämme taustavoimien tunnelmia lukijoille yhteensä 16 sivun verran.

Ensi lauantaina katseet kääntyvät kohti Teivoa ja Tammakriteriumin finaalia. Nopeimman karsintavoittajan Wishing Dreamsin valmentaja Juho Ihamuotila kertoo, että tamma tuo hänen mieleensä ME-hevonen Massive Baben, vaikkei kahden erilaisen tamman saavutuksia vielä voikaan verrata.

Hevosurheilussa Ihamuotila kertoo, miten hän päätyi valitsemaan Wishing Dreamsin isäksi Suomessa siitosoriina täysveljeään tuntemattomamman Wishing Stonen, ja mitä siitä seurasi.

Ravitekniikkaa Ihamuotila pitää Wishing Dreamsin parhaana ominaisuutena. Tamma kulkee todella kovaa, todella helposti.

”Se on hirmukiva ajaa ja se tykkää juosta. Ravitekniikka on sen parhaita puolia. Se ei kuluta itseään tai lyö mihinkään, se pääsee tosi lujaa eikä sen tarvitse tehdä töitä sen eteen, että se menee kovaa. Siinä on monta sellaista ominaisuutta, että se voi tulevaisuudessa olla oikein hyvä kilpahevonen. Nykypäivänä kilpailu on niin kovaa, ettei pelkällä jaksolla pärjää millään, jos haluaa hevosen nousevan sarjoissaan korkealle”, Ihamuotila luettelee.

Ravipaikalla tamma on rauhallinen, ainakin ollut vielä tähän asti.

”Se ei paina lämmityksissä, vaan on sellainen terävä ja tykkää tehdä töitä. Tuntuu, että se nauttii juoksemisesta eikä stressaa ulkopuolisia asioita. Se on oikein nöyrä ja mukava hevonen.”

Minkälaiset odotukset Ihamuotilalla on lauantain finaaliin? Onko kasvattaja-omistaja-valmentaja yllättynyt hevosen aloituksesta? Keskiviikon Hevosurheilu kertoo.

Uutisissa kerromme erikoisesta eläinsuojeluun liittyvästä episodista, joka puhuttaa Ruotsin raviurheilussa. Elokuun alusta tiukimmat yleisörajoitukset poistuivat, joten valotamme myös kulkukäytäntöjä yleisö- ja tallialueen välillä Teivon Tammakriteriumissa.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi