Kahdesti kuningatarkilvassa mukana ollut Lakan Leija ilmaisi viime vuonna kunkkarinapin avulla tähtäävänsä kisaan.
Kahdesti kuningatarkilvassa mukana ollut Lakan Leija ilmaisi viime vuonna kunkkarinapin avulla tähtäävänsä kisaan.Ida Laine ja Seinäjoen ravikeskus

Kunkkarinappi kertoo Kuninkuusraveihin tähtäämisestä

Kunkkarinappi helpottaa Kuninkuusraveihin tähtäävien hevosten seuraamista jo ennen h-hetkeä.

Kuninkuusravien valintamenettely uudistui tulevalle kesälle. Pääkilpailupaikkaa tavoittelevat hevoset keräävät pisteitä erikseen määritellyistä ”Kohti Kuninkuusraveja” -pistelähdöistä. Pistelähdöt eli lyhemmin KK-22 lähdöt voivat kuitenkin olla avoimia myös hevosille, jotka eivät tähtää tai ole oikeutettuja osallistumaan kuninkuusravikilpailuun.

Kuninkuusraviorganisaatiossa havaittiin jo ennen kesän 2021 Kuninkuusraveja, että kuninkuusravikandidaattien seuraaminen ennen kesän koitosta on haastavaa. Seuraamista helpottamaan keksittiin kunkkarinappi, joka kiinnitetään hevosen varusteisiin kilpailuiden ajaksi. Nyt kunkkarinappi halutaan ottaa käyttöön jälleen.

”Kunkkarinappi otettiin käyttöön ensimmäisen kerran vuosi sitten. Napista tuli paljon hyvää palautetta niin aktiiviselta raviväeltä kuin vähemmän raveja seuraavilta kunkkarikävijöiltä. Kuninkuusravikandidaattien hienoja suorituksia seuraa mielellään, kun tietää, millä hevosilla kilpaluun on mahdollisuus päästä ja ollaanko sinne tähtäämässä”, Kuninkuusravien tiedottaja Emma Willman kertoo tapahtuman tiedotteessa.

Kunkkarinappi on kuninkuusravitunnuksella varustettu valjaisiin kiinnitettävä merkki. Se on tarkoitettu hevosille, jotka tähtäävät kuninkuusravitaistoon mukaan.

”Toivomme, että kaikki, jotka keräävät kuninkuusravipisteitä ja haaveilevat osallistumisesta Kuninkuusraveihin käyttäisivät kunkkarinappia rohkeasti. Ei tarvitse olla varma voitosta tai edes mukaan pääsystä ”, Willman kannustaa.

Kunkkarinappi kiinnitetään ravikilpailuissa hevosen rintaremmiin oikealle puolelle, siinä se ei häiritse hevosen suorittamista, mutta on näkyvällä paikalla. Tammojen merkki on kimaltelevan pinkki ja oriitten merkki puolestaan kimaltelevan sininen.

”Jos tallessa on viime vuoden merkki sen voi ottaa heti käyttöön. Lähetämme merkkejä ilomielin kaikille, jotka ilmoittavat tähtäävänsä Kunkkareihin. Oleme myös paikalla viikonloppuna Finlandia-ajossa, pääkatsomon keskikerroksen pisteeltämme voi tulla noutamaan oman merkin."

Lähde: Forssan Kuninkuusravien tiedote

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi