Valmentaja Antti Ojanperä tuo ravikuninkaan kaiken kansan tervehdittäväksi Pihtiputaan raveihin sunnuntaina
Valmentaja Antti Ojanperä tuo ravikuninkaan kaiken kansan tervehdittäväksi Pihtiputaan raveihin sunnuntaina

Kunkku ja Kontio kutsuvat Pihtiputaalle

Sunnuntaina Pihtiputaan Hiekan Hippoksella varaudutaan isoon väkijoukkoon.

"Tavallisissa raveissa varaudumme kahden tuhannen hengen yleisöön. Nyt mietimme tuovatko ravikuninkaan ohjastaja ja 10 000 voiton haamurajaa tavoitteleva Jorma Kontio ja ravikuningas Jokivarren Kunkku raveja edeltävään tilaisuuteen viisisataa vai tuhat ylimääräistä ihmistä sen luvun päälle", Martti Kuha pohtii.

Paljon on kiinni huomisen lauantain Åby Stora Pris -päivästä. Jos Jorma Kontio saapuu Pihtiputaalle rikkomaan kymmenen tuhannen voiton rajaa, saattavat pihtiputaalaisten ennakkoarviot osoittatua aivan liian maltillisiksi. Tätä artikkelia kirjoitettaessa (perjantai 14.8.) Jorma Kontion voittojen määrä on 9998.

Hiekan Hippoksella juhlitaan sunnuntaina myös paikallisen Pihtiputaan Hevosystäväinseuran 70-vuotisjuhlia. Oman paikkakunnan valmentajan ravikuninkaan juhlistaminen samassa yhteydessä on paikkakunnalla suuri tapahtuma. "Pihtiputaan kunta on mukana juhlallisuuksissa, tietenkin myös seura huomioi saavtuksen,", Pura kertoo.

Pihtiputaalla nähdään joka tapauksessa ensi sunnuntaina suuri joukko ensikertalaisia, heihin luketuu myös Jorma Kontio. "Kaikille täytyy järjestää mahdollisuus nähdä ravikuningas luonnossa, juhlallisuudet täytyy myös hoitaa alta pois ennen ravien alkua. Meillä oli tähän voteen kaksi kunnianhimoista tavoitetta, kaksituhatta mytyä lippua meni rikki heinäkuun raveissa. Toinen tavoite on 200 000 euron pelivaihto."

Puran mielestä mahdollisuudet tuonkin tavoitteen saavuttamiseen ovat olemassa. "Saimme hyvätasoiset suomenhevoset V4-lähtöihin."

Yleisöä palvelevat äänityöläiset Antti Pylkkänen ja Toni Nieminen. Antti Pylkkänen on valmistutunut sunnuntaihin erityisellä mielenkiinnolla. "Valtavat elementit, käsittämätön karnevaali idyllisellä paikalla, joka on Suomen kesän ruumiillistuma. Heille, jotka eivät ole Hiekan Hippoksella aikaisemmin käyneet, on sanottava että järvimaisemassa on siisti ja upealla hengellä toteutettu tapahtuma. Pihtiputaalla kunnioitetaan historiaa ja uskotaan tulevaan", Pylkkänen kertoo.

Pylkkänen lisää matkaanlähtöä harkitseville vielä yhden syyn saapua paikanpäälle. "Jokivarren Kunkku on sellainen hevonen että sen ensimmäiset kuningasjuhlat kannattaa tietysti jokaisen hevosihmisen nähdä."

Jokivarren Kunkulla ravikuninkuuden ohjastaneella Jorma Kontiolla on sunnuntaita varten yksi toivomus. "Voi kun tulisi hyvä sää."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi