Kunnaan Tähteä juhlittiin kaudella 2018 kolmesti T76-voittajanakin, mm. Ylivieskassa.
Kunnaan Tähteä juhlittiin kaudella 2018 kolmesti T76-voittajanakin, mm. Ylivieskassa.Kuva: Jari Piirala

Kunnaan Tähti vaihtoi tallia – uusi valmentaja löytyi Hevosurheilun jutusta

Mainioon talvikuntoon Kimmo Taipaleen tallissa noussut Kunnaan Tähti muutti 5-vuotiaan varsansa Kunnaan Estellen kanssa maanantaina Pekka Saarelle Vilppulaan.

”Omistajalle oli osunut se Hevosurheilu, jossa oli mun 70-vuotissyntymäpäiväjuttu, ja hän soitti jo muutama kuukausi sitten ja kysyi, oliko tallissa tilaa. Silloin ei ollut, mutta nyt hän soitti uudelleen”, Pekka Saari taustoittaa.

Kunnaan Tähdellä on kaksi voittoa taulussa, joten menestyksestä valmentajanvaihdos ei johtunut.

”Mitä omistajan kanssa juteltiin, hän halusi hevoset pienempään talliin, ja ehkä siinä vanhat meriititkin jotain painoi.”

”Kunnaan Tähti on mennyt hienosti ja on päällepäinkin niin hienossa kunnossa, että sen puolesta se ei tarvitsisi mitään taukoa. Mutta kun valmennusolosuhteet on nyt äärettömän hyvät, oli puhetta, että treenattaisiin jonkin aikaa ja ladattaisiin akkuja kevättä ja kesää varten”, Pekka Saari suunnittelee.

”Kunnaan Estellen piti olla vielä aika alkutekijöissään, mutta yllätyin tosi positiivisesti, kun kävin äsken ensi kertaa ajamassa sitä. Ei ole koolla pilattu, mutta on sitten juoksija jumalan armosta.”

Yhteensä Saarella on varsinaisia ajohevosia nyt neljä. Kaksi muuta ovat omia: 6-vuotias Voimani ja 3-vuotiaaksi kääntynyt Ruutin Cimallus.

”Voimani on mennyt kovasti eteenpäin, kun on päässyt treenaamaan nyt näin hyvissä olosuhteissa. Sen kanssa ei ole pidetty mitään kiirettä, mutta Ruutin Cimallusta treenaan sillä mielellä, että saatan startata sillä jo 3-vuotiaana. Kun täyttää seuraavaksi 71, ei ole varaa tuhlata yhtään aikaa”, Pekka Saari painottaa.

”Sörkän Sälliä ajan lisäksi joka toinen päivä, että se on hyvässä kunnossa, kun astutuskausi alkaa.”

Voimani ja Pekka Saari. Kuva: Anna Karhila

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi