Mikko Lilleberg aloittaa Kuopion ratamestarina.
Mikko Lilleberg aloittaa Kuopion ratamestarina. Kuva: Marita Huttunen

Kuopioon uusi ratamestari - "Hommassa pitää olla melkoinen moniosaaja"

Kuopion ravirata pitää tänään tiedotus- ja keskustelutilaisuuden Kuopion raviradalla Pohjois-Savon Hevosjalostusliiton vuosikokouksen jälkeen. Tilaisuudessa  on paikalla Kuopion raviradan edustajien lisäksi Suomen Hippos ry:n toimitusjohtaja Sami Kauhanen, pääratamestari Antti Jaara ja uusi ratamestari Mikko Lilleberg.

Kuopion Ravirata Oy tiedotti perjantaina palkanneensa uudeksi ratamestariksi Mikko Lillebergin. Hän on tullut tunnetuksi ravivalmentajana ja ohjastajana niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Viime vuodet Lilleberg on työskennellyt hevosalan ulkopuolella. Uusi ratamestari tulee perehtymään työhönsä alueen pääratamestarin Antti Jaaran opastuksella. Aiemmin Kuopion kaviourasta vastasi Kaarlo Partanen, joka irtisanoutui tehtävästä.

Lilleberg ei halunnut uutta pestiään juurikaan kommentoida.

"Työtähän tämä vain on", ratamestari toteaa.

Radan toimitusjohtaja Marita Huttunen sanoo olevansa iloinen siitä, että tehtävään löydettiin sopiva henkilö, etenkin kun pätevää ratamestaria on tänä päivänä vaikea löytää.

"Hänhän on tosiaan hevosalan osaaja alunperinkin. Lisäksi hän on erittäin mukava persoona. Hän oppii varmasti hommat vallan mainiosti", Huttunen uskoo.

"Lilleberg onkin Antti Jaaran ja Juha Keskimaunun kanssa hoitanut perehdytystä. Viime viikkoina hän on ollut tutustumassa, miltä ratamestarin työ tuntuu. Nyt hän teki päätöksen, että aloittaa meillä, mistä olemme todella iloisia. Ratamestarin hommassa pitää olla melkoinen moniosaaja, nykyään on melko hankalaa löytää sellaista. Tässä pitää hallita raviurheilun säännöt, koneet ja kalusto sekä olla ulospäin suuntautunut."

Sorsasalon kaviouran kuntoon ja radanhoitokalustoon on tehty äskettäin panostuksia, jotta pystytään takaamaan hyvät ja turvalliset kilpailu- ja harjoitusolosuhteet. Kavioura on muun muassa mallinnettu drone-kuvauksin ja seuraavana toimenpiteenä radan rakenteet kartoitetaan maaperänäyttein. Tämän jälkeen tehdään jatkosuunnitelmat radan kunnostamistarpeesta. Myös varikkoalueen kunnostamistyöt jatkuvat. Uudet kalustohankinnat mahdollistavat ratamestarille sujuvan radan hoidon tulevaisuudessa.

"Mukava on varmasti aloittaa. Uusi ratamestari pääsi vaikuttamaan kalustoon. Se varmasti helpottaa työn sujuvuutta jatkossa."

Juttua muokattu 18.6. klo 14.39: Lisätty Marita Huttusen kommentit.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi