Hevosuiton SM-kilpailut siirrettiin elokuulta kesäkuulle, jotta kilpailut saatiin ohjelmanumeroksi Kaviokarnevaaleille.
Hevosuiton SM-kilpailut siirrettiin elokuulta kesäkuulle, jotta kilpailut saatiin ohjelmanumeroksi Kaviokarnevaaleille.Kuva: Anu Leppänen

Kurikassa viikonloppuna Kaviokarnevaalit – ”Ideointi lähti heti laukalle”

Etelä-Pohjanmaan Kurikassa valmistaudutaan viikonlopun hevostapahtumaan.

Kurikan Kaviokarnevaali järjestetään ensimmäistä kertaa. Kurikan yritysasiantuntija Anne Bäckström kertoo, että ajatus alueen hevosalaa esittelevästä yleisötapahtumasta tuli kaupunginjohtaja Anna-Kaisa Pusalta, ja paikalliset toimijat olivat saman tien mukana. ”Ideointi lähti heti laukalle”, Bäckström kuvailee.

Kurikassa järjestetään paljon tapahtumia niin kaupungin, yhdistysten kuin kuntalaistenkin toteuttamina. Hevosurheilu on Bäckströmin mukaan kasvattanut suosiotaan Kurikassa, ja nyt alaa ja sen tarjoamia mahdollisuuksia esitellään niin kuntalaisille, matkailijoille kuin asukasmarkkinoinninkin näkökulmasta.

”Kurikassa on hyvä harrastaa hevosia, ja toivomme avaavamme silmiä myös sille, että täällä on mahdollista yrittää hevosalalla.”

Suureksi osaksi kaupungin mailla sijaitseva Käräjävuoren valmennuskeskus on yksi esimerkki siitä, miten erilaisia hevosaktiviteetteja on vuosien saatossa rakennettu niin harrastajien kuin ammattilaistenkin hyödyksi. Alueella on niin talleja, ravipaikat hiittisuorineen, ratsastuskenttä kuin esimerkiksi uittopaikkakin, jossa mitellään lauantaina hevosuiton SM-mitaleista. Ohjelmaa on kahdessa eri tapahtumapaikassa kouluratsastuksesta hevoskyntönäytökseen, keppihevosia tai talutusratsastusta unohtamatta.

Bäckström kertoo, että ohjelmaa löytyy ammattilaisille ja harrastajille, mutta myös heille, jotka ottavat ensimmäisiä kosketuksia hevosiin. ”Ajatuksena on, että tästä tehdään vuosittain toistuva tapahtuma.”

Täältä pääset tapahtuman nettisivuille: https://unelmienkaupunki.fi/kaviokarnevaali/

Hevosuiton SM-kilpailut siirrettiin elokuulta kesäkuulle, jotta kilpailut saatiin ohjelmanumeroksi Kaviokarnevaaleille.
Olympiavoittaja palaa ohjastustehtäviin tänään – ”Tämä on sellainen hulluus, ettei tästä pääse varmaan koskaan eroon”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi