Suomen Hippoksen hallitus antoi rangaistuksen dopingrikkomuksesta.
Suomen Hippoksen hallitus antoi rangaistuksen dopingrikkomuksesta.

Kuuden kuukauden kilpailukielto ja tuhannen euron sakko dopingrikkomuksesta

Suomen Hippoksen hallitus valmisteli helmikuun kokouksessaan 15.2. järjestettävää keskustelutilaisuutta.

Käsittelyssä oli myös yksi dopingrikkomus. Hevonen Toivotuli valittiin sattumanvaraisesti lääkeainetestiin Oulun raveissa 4.11.2022. Valmentaja on antanut lääkeainetestauksen yhteydessä selvityksen, jonka mukaan hevosta on lääkitty 4 vuorokautta ennen kilpailua (31.10.2022) asetyylisalisyylihapolla (kauppanimikkeenä mm. Aspirin ja Disperin).

Suomen eläinkilpailujen antidopingtoimikunta on kokouksessaan 23.1.2023 käsitellyt yllä mainittua tapausta.

Hallitus totesi Suomen Hippos ry:n ravikilpailusääntöjen 45§ rikkomuksen sekä dopingrikkomuksen todistetusti varoajan sisällä annetun lääkityksen perusteella. Päätettiin asettaa vastuuvalmentaja Ahti Salmela 6 kuukauden kilpailukieltoon ja hänelle määrättiin 1 000 euron sakko dopingrikkomuksesta. Hevonen vapautetaan kilpailukiellosta, kun voitettu 800 euron palkinto on palautettu kilpailun järjestäjälle.

Hallitus valmisteli kokouksessaan esitykset ensi viikolla pidettävään alan sisäiseen tulevaisuuskeskusteluun, johon on kutsuttu Suomen Hippoksen valtuuskunta sekä raviratojen ja hevosjalostusliittojen edustajat. Tilaisuudessa tullaan käsittelemään laajasti raviurheilun ja hevoskasvatuksen tulevaisuutta maa- ja metsätalousministeriön työryhmän vastuullista ja elinvoimaista raviurheilua ja hevoskasvatusta Suomessa selvittäneen raportin pohjalta.

Lähde: Suomen Hippoksen hallituksen kokoustiedote

Asetyylisalisyylihappo

Tulehduskipulääke, jota voidaan käyttää muun muassa kivun ja tulehduksen hoitoon sekä kuumeen alentamiseksi. Lisäksi asetyylisalisyylihappo ehkäisee veren hyytymistä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi