Kuukauden henkilö puhuu nuorten puolesta – ”Minulla kaikki paisuu aina isoksi”
Tiina Kuosmanen valittiin ensikertalaisena Hippoksen hallitukseen marraskuussa.Kannen kuva: Anu Leppänen

Kuukauden henkilö puhuu nuorten puolesta – ”Minulla kaikki paisuu aina isoksi”

Vuoden viimeinen lehti tuo tuhdin paketin luettavaa vuodenvaihteeseen. Hevosurheilun Kuukauden henkilönä esitellään Tiina Kuosmanen, joka aloittaa ensi vuonna Hippoksen hallituksen uutena jäsenenä. Ministeri Jari Leppä aloittaa hevosalan johtajien haastattelusarjan ja ratsastuksen personal trainerina on Kimmo Kinnunen.

Suomen Hippoksen hallituksen uusi jäsen Tiina Kuosmanen esitellään Hevosurheilun Kuukauden henkilönä. ”Minulla kaikki paisuu aina isoksi. Se on luonteenpiirre, ettei mielenkiintoni kauan riitä pienen nysväämisen äärellä. Asiasta kuin asiasta löydän hyvin pian yhteiskunnallisen ongelman, joka pitää muuttaa. Silloin ahtaudun paikkaan, jossa mahdollisesti voisin asiaan vaikuttaa”, Kuosmanen kuvailee.

Hän on kulkenut vaikuttajana ponikuninkuusravien järjestäjästä hevosjalostusliiton hallitukseen ja sieltä Joensuun vuoden 2015 kuninkuusravien projektipäälliköksi. Kuosmanen kuvailee itseään projekti-ihmiseksi ja kunkkarit oli toimi, jossa sitä kykyä sai käyttää täydellä teholla.

”Se projekti opetti, että ongelmat ovat tehty sitä varten, että ne ratkaistaan. Mitään muutahan se prosessi ei ollut kuin vastoinkäymisestä toiseen kahlaamista ja ongelmien ratkaisua.”

Minkälainen on Tiina Kuosmasen tausta? Mitkä asiat hän kokee erityisen läheisiksi tulevassa hallitustyöskentelyssään?

Mikä on asia, jossa yhteistyön nimeen vannova Kuosmanen ei aio perääntyä tippaakaan edes sen nimissä? Muistatko, mikä jo eläköitynyt hevonen toi Kuosmasen perheelle menestystä T76-lähtöjä myöten? Lue lisää Hevosurheilusta.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä aloittaa Hevosurheilussa sarjan, jossa haastatellaan hevosalan johtajia. Mikä oli ministerin mielestä parasta ravivuodessa 2021? Mitkä ovat tärkeimmät haasteet tulevina vuosina? Mitä hän odottaa vastuullista ja elinvoimaista raviurheilua selvittävän työryhmän työltä?

Ratsastuksen personal trainerina on kilparatsastusta puolustava Kimmo Kinnunen. Mitä hän ajattelee suunnitelmista lopettaa aika-arvostelu alemmissa esteratsastuksen luokissa? Kuinka saada hevoseen kontrollia? Minkälaisia harjoitteita Kinnunen teettää valmennettavillaan? Mikä on ratsastuksessa tärkeintä hevosen ja ratsastajan välillä? Lue lisää Hevosurheilun ratsastuksesta.

Lehdestä löytyy myös tietoa suomenhevosten geenipankista, lämminveristen vuosirankingit, Noora Forstén ja ratsastuksen vuosirankingit, muutamia mainitaksemme. Uutisissa kerromme, miten teurastukseen vaikuttaa lääkitystarran poistuminen, ja mitä kaikkea ravisäännöissä vuoden vaihteessa muuttuukaan.

Lehdestä löydät myös lähtölistat ja vihjeet tuleviin raveihin lähes viikoksi eteenpäin.

Kiinnostuitko? Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi