Kuukauden henkilö sai oman porschensa
Jani Oinonen on Kuukauden henkilö.Kannen kuva: Roosa Lindholm

Kuukauden henkilö sai oman porschensa

Nilsiäläinen Jani Oinonen esitellään perjantain lehdessä Hevosurheilun Kuukauden henkilönä. Kerromme myös, miten ravihevosten hyvinvoinnista raveissa varmistutaan. Mukana on myös kuljetuksen ja ajoneuvojen teemaliite. Ratsastuksessa puhumme kilparatsastuksesta Annaliisa Aarnio-Wihurin kanssa.

Jani Oinosen valmennettavat ovat juosseet tällä kaudella 60 starttia ja 110 000 euroa. Lippulaivana on tietysti porschen mukaan nimetty Nineeleven.

Valmennustapaansa Jani Oinonen kuvailee valmennuspaikkoihin ja hevosiin sovelletuksi.

”Yksinkertaisissa treenipaikoissa ajetaan yksinkertaista treeniä”, hän sanoo. ”Ajopaikat ovat vaatimattomat. Puolitoista kilometriä pitkä tie, josta 1200 metriä pidetään pinta treenikuntoisena. Se on oikeastaan se meidän varsinainen treenipaikka. Kesällä ajetaan pellolla ja talvella siihen tehdään 900 metrin rata ja kilometrin suora lumipolanteella.”

Valmennus perustuu intervallivetoihin.

”Kun varsat on opetettu, niillä ajetaan vuoden vaihteeseen hölkkää, että ovat paljon aisoissa. Siitä ne lähtee intervallitreeniin. Talvella saatetaan ajaa joku pitkä hölkkälenkki, mutta harvinaisia kertoja ne on.”

Lähtökohtaisesti he pyrkivät treenaamaan hevosia aina kavereiden kanssa.

”Tuntuu, että hevoset ottavat treenin paljon paremmin vastaan, kun ovat porukassa.”

Miten Oinonen kiinnostui hevosista? Mistä hän ammentaa valmennusfilosofiansa? Mikä on ollut makein voitto? Miksi Oinonen ei halua ohjastaa itse? Lue lisää perjantain Hevosurheilusta.

Ajoneuvoteemassa kerrotaan tällä kertaa Traces-todistuksesta ja keskitytään estämään riistakolareita.

Ravihevosen hyvinvointia valvotaan ravikilpailuissa monin eri silmin. Kilpahevosten kokonaisvaltaiset hyvinvointitarkastukset on jälleen aloitettu ja ne halutaan laajentaa kaikille maakuntaradoille. Seurasimme tarkastuksia ja kerromme perjantain lehdessä, mistä oikein on kysymys.

Uutisissa kerromme muuttuvista ravikilpailusäännöistä.

Ratsastuksessa tutustumme Annaliisa ”Aisa” Aarnio-Wihuriin, Jullaksen kartanon tallin pitäjään, joka tunnetaan väsymättömänä työmyyränä.

Kiinnostuitko? Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

HU teema kansi kuljetus
HU teema kansi kuljetusHenna Siponen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi