Kuukauden henkilö hevostalouden huipulta – ”Kansliapäällikön tehtävänä on yrittää estää ministeriä tekemästä virheitä”
Kuukauden henkilönä esitellään Jaana Husu-Kallio. Kannen kuva: Anu Leppänen

Kuukauden henkilö hevostalouden huipulta – ”Kansliapäällikön tehtävänä on yrittää estää ministeriä tekemästä virheitä”

Kuukauden henkilönä Hevosurheilussa esitellään maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio. Tutustumme myös huippukylmähoitoon ja Villinmiehen Tammakilvassa starttaavaan Margaridaan. Ratsastuksen Personal trainerina Salla Varenti.

Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio vastaa työssään maa- ja metsätalousministeriön ylimpänä virkamiehenä kokonaisuudesta, joka koskettaa ihan jokaista suomalaista. Vaikka ministerit vaihtuvat, virkamiehet pysyvät.

”Olen puolileikkisästi sanonut, että kansliapäällikön tehtävänä on yrittää estää ministeriä tekemästä virheitä”, Husu-Kallio kuvailee.

Viime eduskuntavaaleissa MMM:n työskentely muuttui normaalia vähemmän, kun edellisen hallituksen maatalousministeri Jari Leppä jatkoi tehtävässä myös uudessa hallituksessa. Husu-Kallio ja Leppä oppivat tuntemaan toisensa hyvin jo aikaisemmin, kun Leppä toimi eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtajana.

”Uskallan sanoa, että olemme oppineet arvostamaan toisiamme jo silloin. Hänen kanssaan oli helppo lähteä viemään asioita eteenpäin.”

Jari Leppä on myös elinikäinen raviharrastaja, joka on aikanaan ajanut itse kilpaakin. Kun Husu-Kalliolle toteaa olevan vaikea kuvitella, että maatalousministerinä ja MMM:n kansliapäällikkönä olisi hevostaloutta paremmin tuntevaa tai siihen myönteisemmin suhtautuvaa kaksikkoa, hän myöntää asian hymyillen.

”Hevosalan merkitys on varmasti hyvin tiedossa.”

Mitä Husu-Kallio ajattelee hevosalan tulevaisuudesta? Entä suomalaisen ruoantuotannon? Kuinka monta kimppahevosta Husu-Kalliolla itsellään on? Perjantain Hevosurheilu kertoo.

Huippukylmähoidossa elimistöön aiheutetaan paineella suihkutetulla -78 asteisella hiilidioksidilla termoshokki, mikä saa elimistön korjaamaan itseään. Minkälaisiin vammoihin hoito erityisesti sopii? Mitä elimistössä tapahtuu termoshokin seurauksena?

Uutisissa kerromme toisen asteen maksuttomuuden tuomista haasteista hevosalan oppilaitoksille ja Ratsastuskeskus Ainon uudesta elämästä monitoimiareenana.

Ratsastuksen Personal Trainerina on tällä kertaa Salla Varenti. Ratsastuksenopettaja ja esteratsastuksen SM-pronssimitalisti kertoo, kuinka ratsastuskoulusta voidaan edetä kilparatsastajaksi ja SM-mitalistiksi asti.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi