Raineri Puikkonen esitellään Hevosurheilun Kuukauden henkilönä. Kannen kuva: Anu Leppänen
Raineri Puikkonen esitellään Hevosurheilun Kuukauden henkilönä. Kannen kuva: Anu Leppänen

Kuukauden henkilönä Raineri Puikkonen

Mies voi lähteä Mikkelistä, mutta Mikkeli ei miehestä. Juurilleen palannut Raineri Puikkonen kertoi Hevosurheilulle muistojaan muun muassa kaikkien aikojen ensimmäisestä St Michel –lähdöstä. St Michelin alla tutustumme myös hevosten nopeusgeeniin. Kuukauden ratsusuomenhevosena esitellään Vekardo.

Raineri Puikkonen ei maailmalla kulkeissaan Mikkeliä unohtanut, varsinkaan Kalevankangasta ja siellä sijaitsevaa ravirataa.

”Aina sinne on ilolla palannut. On se ainutlaatuinen rata. Happirikas metsä ympärillä, eikä kangas ole kuiva, kun siinä on lähellä paljon suoalueita. Se ei ole millään hiekka-aavikolla. Radan muoto on myös käsittämättömän hyvä, hevonen vetää ilolla kaarteita.”

Ensi viikonvaihteessa ajetaan jälleen St Michel -ravit. Tällä kertaa Raineri Puikkonen seuraa niitä vain televisiosta ja tietokoneelta, mutta toisin oli 40 vuotta sitten, kun kansainvälinen vauhtijuhla näki päivänvalon. Silloin Keystone Winter ja Raineri Puikkonen oli yksi kilpailun avainvaljakoista.

”Meidät kutsuttiin ja omistajakin (Tapani Suominen) painosti, niin ajattelin, että no mennään. Tiesin, että siihen tulee kovat orit vastaan ja siinä ajetaan kaksi lähtöä, mutta en minä ihan ymmärtänyt, kuinka kova kilpailu se on.”

Kuinka kova kilpailu loppujen lopuksi oli? Mitä Puikkonen ajatteli vastalanseeratusta kilpailusta? Minkälainen tarina liittyy ensimmäiseen lämminveriseen, jolla Puikkonen ajoi kilpaa? Kuinka Puikkonen päätyi Tapani Suomisen Formia Trotting Teamille töihin? Mihin Puikkonen kertoo menestyksensä perustuvan? Entä mitä Pilvenmäellä kerrottiin Puikkosesta, joka tunnetusti meni hyvin aikaisin talliin? Lue perjantain Hevosurheilusta, niin tiedät.

Mihin hevosen nopeus perustuu? Voiko sitä valmentaa? Mikä on rakenteen merkitys? Entä mikä on nopeusgeeni?  Neuvonta artikkelissa perehdytään ravihevosen halutuimpaan ominaisuuteen, nopeuteen.

Kuukauden suomenhevosena esitellään Vekardo. Suonenjoella kouluhopeaa saavuttanut 9-vuotias ruuna on nuorin Hevosurheilun kuukauden suomenhevosratsu jo viisi vuotta kestäneessä sarjassa. Mikä tarina Vekardon syntymään liittyy? Kuinka Lassi Lehmustosta tuli sen ratsastaja? Mihin asti se vielä kehittyy? Hevosurheilu kertoo.

Tietysti kerromme myös viikonlopun vauhtijuhlaan ja ennätysjahtiin St Micheliin valmistautuvien hevosten viimeiset kuulumiset.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi