Jukka Torvinen on kasvanut voittamaan.
Jukka Torvinen on kasvanut voittamaan.Kannen kuva: Anu Leppänen

Kuukauden henkilö Salamakypärästä suomenmestariksi – ”Tämä muodostui luontevasti ammatiksi”

Hevosurheilun helmikuun Kuukauden henkilönä esitellään tuore ohjastajien suomenmestari Jukka Torvinen. Ratsastuksessa tapaamme Heidi Leiniäisen, joka tähtää GP-radoille. Lehden välissä ilmestyy myös hoidon ja hyvinvoinnin teemaliite.

Hyvinvoinnin teemaliitteessä Eläinlääkäripäivillä luennoinut hevosten sisäloisguru Martin Nielsen kertoo, mitä matolääkeresistenssistä tiedetään tällä hetkellä, ja kuinka loishäädöt olisi hyvä tehdä, jotta resistenssi ei tallikohtaisesti pahenisi. Mukana on ajantasaiset Suomen madotussuositukset. Puhetta riittää myös Bemer-laitteesta.

Helmikuun Kuukauden henkilö on tuore ohjastajien Suomen mestari Jukka Torvinen. Hän osallistui Salamakypäriin ensimmäisen kerran vuonna 2013, samana vuonna, jolloin hän ajoi kaikkiaan kilpaa sata kertaa ja voitti seitsemän lähtöä. Seuraavana vuonna ykkösiä tuli jo 50 ja kun hän voitti vuonna 2015 Salamakypärät, oli hän samalla myös noussut salamana ohjastajien ykköskaartiin: 138 voittoa kauden saldo.

”Tämä muodostui luontevasti ammatiksi, en ole koskaan tehnyt päätöstä, että nyt rupean lainaohjastajaksi. Ehkä nousu olisi voinut mennä pienemmilläkin harppauksilla. Hyvin tähän kuitenkin pääsin kiinni, kun ajattelee, että tulin niin nuorena ja vähällä rutiinilla mukaan”, Torvinen pohtii.

Mitä Torvinen ajattelee ravivalmentamisesta? Miten hän valmistautuu starttiin uudella hevosella? Miten hänen normaali työpäivänsä sujuu? Mitä kaikkea lainaohjastajan työhön sisältyy? Miten hän radalla suhtautuu siihen, että joskus vastassa on oma veli? Lue lisää Hevosurheilusta.

Neuvonnassa pureudutaan ravurin valmennuksessa kuntotestaukseen, ja ratsastuksen puolella hevosen okahaarakkeisiin. Jututimme myös Tuomo Lahtista ja Merja Koskelaa, joiden huipputamma Duramin voitti Best Ladyn vuonna 2000 vain 13 startin kokemuksellaan. Sen tytär Dainamin syttyi tähdeksi vasta 10-vuotiaana, mutta emää ja tytärtä yhdistää moni muu ominaisuus. Hevosurheilu kertoo lisää.

Ratsastuksessa kerromme Heidi Leiniäisestä, joka tähtää ratsunsa Excitingin kanssa nyt GP-radoille. Valmiit grand prix -hevoset ovat valtavan kalliita. Silti niitä on tavallisilla ihmisillä, jotka omalla osaamisellaan, ahkeruudellaan ja onnellaankin ovat onnistuneet sellaisen tekemään, ja siihen joukkoon myös Leiniäinen haluaa.

Uutisissa pureudumme hiukan järisyttäväänkin ajatukseen siitä, riittääkö meillä kohta enää hevosia siihen, että talvella ravataan viikon jokaisena päivänä. Kerromme myös, mitä tällä hetkellä tiedetään ravihevosten keskuudessa laajasti leviävästä vuohiskuoppien ihotulehduksesta.

Tuttuun tapaan Hevosurheilu tarjoilee myös kotimaan ravien lähtölistat aina tiistaihin asti.

Kiinnostuitko? Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi