Kuukauden hevosena kriteriumin suosikki Mascate Match
Mascate Match kiihdyttää kriteriumin finaaliin radalta yksi. Kannen kuva: Anu Leppänen.

Kuukauden hevosena kriteriumin suosikki Mascate Match

Tuhannen omistajan Mascate Matchista puhuttessa meinaavat ylisanat loppua kesken. Raviliiga – Travliga HIFK:in huipputamma on ehtinyt jo niittää kansainvälistäkin mainetta, mutta nyt edessä on Suomen klassisin kolmivuotiskilpailu, kriterium.

Hevosurheilu kävi tapaamassa valmentaja Pekka Korpea ja ”Massin” hoitajaa Hanna Rakkolaista.

”Tämä on lahjakkain nuori hevonen, mitä minulla on koskaan ollut”, sanoo Pekka Korpi. Ja se on paljon sanottu, kun tuntee paitsi Korven menestyshistorian, myös hänen tapansa olla viljelemättä suuria sanoja.

Kriteriumin alla Mascate Match esitellään itseoikeutetusti Kuukauden hevosena. Kattavassa artikkelissa luodataan tamman ominaisuuksia, sen ostamista Ypäjän huutokaupasta ja Korven mietteitä hevosen tulevaisuuden suhteen.

Viikonlopun pääravit ovat Teivossa juostavat kriteriumit. Kysyimme kilpailijoilta, miten valmistautuminen on sujunut ja mitkä ovat heidän parhaat kriterium-muistonsa. Lisäksi molempien rotujen kaikki finalistit on perinteiseen tapaan esitelty kuvin ja taustatiedoin.

Hevosen hyvinvoinnin teema-artikkeleissa käsitellään hevosten lajinmukaista koulutusta. ”Hevonen on syntynyt tänne pysymään hengissä, syömään ja lisääntymään. Kaikki muu on ihmisten keksimää oheistoimintaa,” artikkelia varten haastateltu hevoskouluttaja Mia Jurvala sanoo.

Hevostietokeskuksen uusi ruokinnan asiantuntija Heli Suomala taas paaluttaa hevosen ruokinnan pääkohdat paikoilleen.

Ratsastuksessa valmistaudumme jo Helsinki International Horse Show’hun ja tutustumme 25-vuotiaaseen Jasmin Ranta-ahoon, jonka maailmancup-debyytti saattaa tapahtua Helsingissä. Ratsunsa Dixonin satulaan Ranta-aho päätyi puolivahingossa. Se piti vain ratsuttaa ja laittaa myyntiin, mutta toisin kävi.
”Se oli heti ihan täysi match.”

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi