Pärttyl on löytänyt ravivaihteen. Kannen kuva: Harri Lind
Pärttyl on löytänyt ravivaihteen. Kannen kuva: Harri Lind

Kuukauden hevosena Pärttyl

Tänä vuonna tappiottomasti esiintynyt Pärttyl esitellään kesäkuun kuukauden hevosena. Tutustumme myös Suomen pohjoisimpaan Nisoseen ja varsojen tehohoitoon Nikulan Eläinklinikalla. Ratsastuksessa tutustumme Anna Tallbergiin.

Pärttyl on 8-vuotiaana löytänyt itsensä. Ruunan kapasiteetista ei ole ollut epäselvyyttä, se oli voittanut Jouko Tarvaisen valmennuksessa 12 kertaa, mutta usein yllätti myös laukka. Tänä vuonna Pärttyl on mennyt kaikki neljä starttiaan ravia ja voittanut jokaisen.

Miten Pärttyl päätyi Sanna Loukusan valmennukseen? Miten ruunaa treenataan? Mitä erityistä oli Pärttylin viimeisimmässä voitossa? Ja mitkä ovat odotukset lauantain starttiin?

Ruotsin huipputreenareilla työskennellyt ja ammattivalmentajaksi samalla reissulla itsensä lukenut Ville Nisonen teki puolisonsa Susanna Backin kanssa vuosi sitten ratkaisun muuttaa Rovaniemelle ja nyt hän on Suomen pohjoisin Nisonen.

Isällä oli muun muassa Hovi-Ari, pikkuveli Matti Nisonen taas nousi isoihin otsikoihin, kun Saaga S oli lähellä voittaa kuningattaren tittelin Porissa 2014. Tuolloin laukka kesken kiivaan mailin voittotaistoa vesitti mahdollisuudet, mutta kolmena seuraava vuonna Ilkka Pyysalon valmentama Saaga S oli kiistaton hallitsija kuningatarmittelöissä. Villen intohimo raviurheiluun taas syttyi vasta aikuisiällä.

”Kotona hevoset olivat perheellemme kaikki kaikessa, mutta oma kiinnostukseni oli välillä koetuksella. Sitten tuli Hovi-Ari, jonka menestys kolahti kunnolla. En siinä vaiheessa miettinyt raviurheilua välttämättä loppuelämän ammattina”, Nisonen sanoo.

Mutta missä vaiheessa siitä tuli ammatti? Minkälaiselta elämä näyttää pohjoisesta käsin? Minkälainen palvelukonsepti Nisosen tallilla on? Lue lisää Hevosurheilun perjantainumerosta.

Kun varsa sairastuu, on hätä suuri ja todellinen. Nikulan Eläinklinikan eläinlääkärit vastaavat päivystyspuhelimessa koko varsomiskauden ajan. Uudet klinikkatilat mahdollistavat myös varsojen tehohoidon. Mutta mitä tarkoittaa 1-2-3-ohje?

Ratsastuksessa tutustumme Anna Tallbergiin. Miksi hänestä tuli kouluratsastaja, vaikka kaksoissisko Emma suuntautui esteille? Mikä sai hänet lähtemään Tanskaan? Kuinka hänen koronavuotensa on sujunut? Mihin asti tulevaisuudensuunnitelmat yltävät?

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi