Kuunvalon Siru piti ohitusta yrittäneen Annin Vapun varmasti kurissa.
Kuunvalon Siru piti ohitusta yrittäneen Annin Vapun varmasti kurissa.Kuva: Jarno Unkuri

Kuunvalon Siru yllätti Villinmiehen Tammakilvassa – BWT Burnin Aliven voitto oli odotettu

Suomenhevosten Villinmiehen Tammakilpa oli Harri Kotilaisen ja Kuunvalon Sirun näytös Lappeenrannassa. Lämminverisissä BWT Burnin Alive vakuutti.

Villinmiehen Tammakilvan finaalista ei dramatiikkaa uupunut. Heti lähdössä suursuosikki Tähtiheili laukkasi pitkäksi, jolloin kenttä oli avoin.

Kun myös keulaan ladannut Ariitta sortui kielletylle askellajille, putosi juoksupaikka Harri Kotilaisen ajokille Kuunvalon Sirulle. Siitä yllätysvoittaja piti oikein varmasti perille voittotuloksella 26,4a / 2100 metriä.

"Sisäradalle yritettiin. Etukäteen sisäpuolella oli sellaiset hevoset, että niiden takana olisi ollut hyvä ajella. Suunnitelmat menivät laukkojen myötä uusiksi ja pääsimme keulaan. Matkavauhti pysyi maltillisena, ja hevonen oli hyvän tuntuinen, joten ajattelin kokeilla siitä", uransa 700. voiton ohjastanut Harri Kotilainen perusteli ajotaktiikkaansa.

"Hevosen korvat aukaistiin tänään ensimmäistä kertaa, ohjiin tuli hyvä paine. Tamma olisi vähän ehkä pystynyt pinnistämään, jos vakava uhka olisi tullut", Kotilainen kertoi.

Jonne Väkeväisen valmentaman Kuunvalon Sirun voitto palkittiin ennätysmäisellä 30 000 euron palkinnolla. Hevosen omistaa Jenny Ruoti ja sen on kasvattanut Raili Mäki-Jaakkola.

Tapio Perttusen ohjastama Annin Vappu sijoittui lähdössä toiseksi. Vektoria ylitti maalilinjan kolmantena Teemu Keskitalon kanssa.

Lämminveristen puolella BWT Burnin Alive sooloili.

Tuomas Korvenojan valmentama BWT Burnin Alive hallitsi lämminveristen Villinmiehen Tammakilvan finaalia ja tehtaili samalla SE-lukemat.

Tuomas Korvenojan ja BWT Burnin Aliven suurin este voitolle koettiin heti lähtökiihdytyksessä, kun Westcoast Victoria ja Seppo Markkula haastoivat sisäradalta kiihdyttäneen valjakon. BWT Burnin Alive onnistui torjumaan uhan ja lasketteli keulasta.

Vauhtikestävä BWT Burnin Alive hallitsi lähtöä oikein varmoin ottein perille saakka. Voittotulos 12,9a / 2100 metriä on nelivuotiaiden tammojen autolähetyksen Suomen ennätys.

"Olo on helpottunut, sillä tähän kilpailuun tähdättiin koko vuosi. Tiesin, että tammalla on kykyjä tällaiseen, ja tänään kaikki natsasi. Kyllä tämä on sellainen jippii-juttu!" Tuomas Korvenoja iloitsi.

"BWT Burnin Aliven parhaita puolia on lähtönopeus ja asennoituminen kilpailuun, se antaa aina kaikkensa. Hevonen tulee kuulumaan suomalaiseen tammaparhaimmistoon, se on ihan varma juttu – tamma on sitä jo nyt", Korvenoja kehui.

Lohtajan Ravitalli Oy on kasvattanut BWT Burnin Aliven. Sen omistaa Brad's Stable.

Sisäradan vetäessä Westcoast Victor oli toinen, Ari Moilanen kannusti Real Redin kolmosrahoille.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi