Kuuttakymppiä matkaan - 12000 euron saalis kotiinviemisinä
Ilos Silmarillion kiri arvokkaaseen 12000 euron arvoiseen voittoon.Anu Leppänen

Kuuttakymppiä matkaan - 12000 euron saalis kotiinviemisinä

Eija Sorvisto iloitsi Ilos Silmarillionin huippusuoritusta GLI Grand Prix -finaalissa. Reissuun mahtui muutakin kuin pelkkä reilun kahden minuutin rypistys radalla.

Ylivieskalainen huippuvalmentaja sai Ilos Silmarillionin vajaat kuusi kuukautta sitten valmennukseensa. Taustalla oli paha ähky ja mahaleikkaus, mutta vaikeuksien kautta Ilos Silmarillion on palannut omien sarjojensa huipulle.

Startissa hevonen kiri 2. ulkoa päätöstuhannen hienosti 14,7-vauhtia kärjen ulkopuolella. Jälkikäteen valmentaja tulikin siihen lopputulokseen, että itse startti ei ollut päivän jännittävin vaihe.

“Aamulla kun lähdettiin reissuun, niin peilijään päälle oli satanut 15 senttiä uutta lunta”, Eija Sorvisto kommentoi. “Kauhavalle saakka ajettiin kuuttakymppiä ja aloinkin jo toivoa tuulessa hevoskopin heiluessa, että kunhan vain päästäisiin hengissä perille. Startissa ajattelin, että harmittavasti kiristä taisi tulla hieman liian pitkä. Loppukurvissa totesin, ettei tänään voitosta otella. Sitten huomasin, että Santulla (Raitala) taitaa olla vielä vetolaput vetämättä ja toivo heräsi. Meillä on kuski, joka osaa ajaa taktisesti taidokkaasti. Luulen, että vetolapuista hevonen sai voittovauhdin maalisuoralla.”

Sorvisto ei kaikessa kiireessä ehtinyt analysoimaan lähtöä kuskin kanssa sen kummemmin, mutta hevosen hyvyys ei jäänyt kenellekään epäselväksi.

“Pahojen vaikeuksien jälkeen täytyy vain toivoa, että uusia ongelmia ei ilmene. Ilos Silmarillion on vauhdikas hevonen ja sellainen näkemys on, ettei sen tili ole suinkaan tämän kisan jälkeen täynnä. Nyt sitä ajetaan iloisina peräkanaa kotiin Kapen (Kari Niemelä) kanssa, kun käytiin samalla reissulla hakemassa hevosauto.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi