Ava Di Alessia huhtikuussa Vermossa.
Ava Di Alessia huhtikuussa Vermossa.Akisto / Anu Leppänen

”Kyllä harmitti, kun ei päästy tamman kanssa Solvallaan” - illan voitto nosti kuitenkin fiilistä

Ava Di Alessia hallitsi Turussa hienolla tyylillä kolmevuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun alkuerää.

Hannu-Pekka Korven valmentama Ava Di Alessia ravasi keulilla, eikä ohjastuksesta vastanneen Hannu Torvisen tarvinnut tehdä mitään muuta kuin pitää huoli siitä, ettei takana juossut Halley Wania saa liian aikaisin kiritiloja. Kyseinen kaksikko erottui selvästi muista.

”Ava Di Alessia näytti TotoTV:stä katsottuna oikein hyvältä ja olin sen esitykseen tyytyväinen”, kohti Tukholmaa matkalla ollut Korpi kertoi.

Hän oli ilmoittanut Ava Di Alessian sunnuntaiksi 3-vuotiaiden tammojen Treåringseliten-kisaan, mutta se oli tullut karsituksi. ”Kyllä harmitti, kun ei päästy tamman kanssa Solvallaan, sillä olimme tähdänneet kyseiseen lähtöön. Ensimmäinen palkinto olisi ollut siellä kymmenkertainen tämän illan kilpailuun verrattuna. Tunnelma on kuitenkin oikein hyvä, ja nyt vain rentoudutaan ja nautitaan upeasta raviurheilusta viikonlopun aikana. Ava Di Alessialla kilpaillaan seuraavan kerran kahden ja puolen viikon päästä E3-karsinnassa Bergsåkerissä.”

Vastaavassa kolmevuotiaiden oriiden ja ruunien alkuerässä Pekka Korpi päästeli valmentamallaan Corazon Combolla keulapaikalla puolireipasta koko matkan. Tuloksena oli uran yhdestoista ykkössija, eikä hänen ori vielä tiedä, miltä tappio maistuu. Voittoaika oli mainio 15,1a/2100 metriä.

Sekä Ava Di Alessian että Corazon Combon isänä on Express Duo ja emänisänä Dream Vacation, mikä vaikuttaa todella mielenkiintoiselta kombolta.

Kylmäveristen 2 600 metrin tasoitusajon parhaaksi osoittautui Jussi Suomisen valmentama Ysikymppi. Sitä ajanut Jarmo Saarela ei hötkyillyt, vaan laittoi kirivaihteen kunnolla päälle vasta loppusuoralla. Johtavan rinnalla taivaltanut ja toiseksi tsempannut Masavesa saa myös täydet pisteet suorituksestaan.

Kaksi viimeistä Toto5-lähtöä menivät Risto Väreen tallin Que Talin ja Niina Tapanin valmentaman Picardien nimiin.

Lue raveista lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 5 Corazon Combo, 90,05 %, 1,34 €

T5-2: 4 Ava Di Alessia, 46,88 %, 1,90 €

T5-3: 10 Ysikymppi, 22,48 %, 3,01 €

T5-4: 8 Que Tal, 16,73 %, 6,76 €

T5-5: 1 Picardie, 5,20 %, 87,96 €

Vaihto: 48 057,16 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi