Humu-Liisa toi Petri Myllymäelle ensimmäisen voiton ohjastajana sitten vuoden 2018.
Humu-Liisa toi Petri Myllymäelle ensimmäisen voiton ohjastajana sitten vuoden 2018.Arkistokuva: Harri Lind

”Kyllä tässä puolisokissa ollaan. Kerrankin äijä onnistui”

Petri Myllymäki tunnetaan vuosikymmenien takaa yhtenä raviurheilun parhaista haastateltavista. Pitkästä aikaa voiton ohjastanut hämeenkyröläinen latoi ilmoille mukavaa tarinaa sen jälkeen, kun hänen ajamansa Humu-Liisa punnersi niukasti ensimmäiseksi.

”Kyllä tässä puolisokissa ollaan. Kerrankin äijä onnistui. Siitä on kioskilla saanut kuulla, kun ei ole mennyt yhtä hyvin”, Petri Myllymäki virnuili.

Myllymäki ajoi Humu-Liisaa kolmannessa parissa sisällä, ja kiritila löytyi sopivasti maalisuoran alussa. Sisäpuolella kirineet Tuiskuta ja Teppo Tuisku tulivat ohitetuksi viime metreillä.

”Tamma tuntui saavan itseluottamusta, kun sai edessä juosseeseen välin kiinni, ja kuskiinkin siinä tarttui itseluottamusta. Löysin tuon oikean kädenkin. Voitto viiden vuoden tauolta, on tää aika makeeta!”

Petri Myllymäki pärjäsi mainiosti 1990-luvulla ruuna Neuvottoman kanssa, ja niiltä ajoilta hän jäi ravikansan muistiin tokaisullaan: ”Hevonen Neuvoton, kuski kädetön”.

Jättiyllätys oli lähellä Teivon Toto5:n toisessa suomenhevoskohteessa. Kulta Ilpo Pii paikkasi laukan mainiosti mutta hävisi täpärästi, kun kiekkosankarin kaima Patulaine löysi neljännestä sisältä kiritilat viime hetkillä. Hannu Torvinen ajoi Patulainetta, jota valmentaa Tero E Mäenpää. Näin Mäenpää sai revanssin siitä, kun hänen tallinsa Teppo Tuisku jäi niukasti Humu-Liisan taakse. 

Emily Quackfaster oli Lady-Liigassa omaa luokkaansa keulasta Henna Halmeen ajamana. Sumu tiheni myöhemmin illalla, ja usvan keskeltä vakuutti Eko Laconda johtavan rinnalta. Samalta juoksupaikalta jyräsi sumussa myös Feels Like Flying, joka oli neljäs kotiradan Toto5-voittaja. Täysi teivolaisrivi olisi saatu, jos Kulta Ilpo Pii olisi pitänyt pintansa huippujännittävässä kiritaistossa.

Lue Tampereen raveista lisää 9.11. Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo 2.11. verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 8 Humu-Liisa, 3,18 %, 21,26 euroa

Toto5-2: 5 Emily Quackfaster, 20,44 %, 64,89 e

Toto5-3: 10 Patulaine, 11,88 %, 269,17 e

Toto5-4: 4 Eko Laconda, 21,42 %, 715,43 e

Toto5-5: 11 Feels Like Flying, 6,77 %, 6 796,62 e

Vaihto 83 650,74 e

Voitto-osuus 6 796,62 e

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi