Kylliäinen ja Koivunen liekeissä
Tommi Kylliäinen oli ylivoimainen.Arkistokuva: Anu Leppänen

Kylliäinen ja Koivunen liekeissä

Tänään ajettiin neljä Pilvenmäki Special -karsintalähtöä. Kustakin koitoksesta pääsi kaksi parasta valjakkoa lauantaina 21.5. ajettavaan finaaliin.

Tommi Kylliäisen valmentama ja ohjastama Stormy Stride oli illan ylivoimaisimpia voittajia. Se noteerasi Pilvenmäki Special -karsintojen kovimman ajan ja antoi muille todellisen myrskyvaroituksen.

”Tähän on tähdätty ja hevosella on ajettu viime kisat tarkoituksella nätisti”, Kylliäinen sanaili ratahaastattelussa. ”Stormy Stride jaksaa mennä ja nytkin jäi voimia käyttämättä.”

Kaukana voittajan takana hopealle rutisti Matti Riipisen valmentama Ceresthee.

Ensimmäinen karsinta meni odotetusti Harri Koivusen tallin Stonecapes Ulrican nimiin. Se juoksi keulapaikalla ja piti asemansa helppoon tyyliin perille saakka. Päätöspuolikas taittui 1.11-vauhtia.

”Tamma selvitti ekan mutkan hyvin, vaikka vauhti oli kovaa”, ohjissa ollut Olli Koivunen kertoi voittajahaastattelussa. ”Kun pahimmat vastustajat seurasivat toisena ja kolmantena sisällä, niitä piti hieman tarkkailla. Lyhyt starttiväli finaaliin avaa tamman paikkoja entisestään.”

Toinen loppukilpailuun päässyt oli Stonecapes Ulricaa seurannut Shackhills Flash.

Toisessa karsintalähdössä nähtiin tiukka taisto Kenneth Danielsenin Moonlight Magicalin ja Hannu Torvisen ohjastaman Kiikku’s Giantin välillä. Ensin mainittu oli täpärästi parempi.

Kolmannen karsinnan sankari oli puolestaan Jukka Kontisen valmentama Heros Du Monde, joka otti omansa vahvalla esityksellä toiselta radalta ilman vetoapua. Ville Tonttila ajoi. Toiseksi tuikkasi Markku Niemisen tallin Red Caviar.

Ditchback Dise sekä Fu King Fab Press olivat selvittäneet tiensä Pilvenmäki Specialin loppukilpailuun jo aikaisemmin Oulussa 7.5. ajetussa karsinnassa. Kahdesta viimeisestä finaalipaikasta kilvoitellaan huomenna lauantaina Kuopion Toto75-ravien ensimmäisessä lähdössä.

Tommi Kylliäinen ajoi vielä toisenkin hienon voiton, kun Morris hurjasteli Toto5-päätöksen selväksi ykköseksi. Hän teki hyvää työtä, mutta pykälän paremmaksi pisti kotimatkalle kolmoisvoittajana lähtenyt Olli Koivunen.

Lue raveista lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 2 Stonecapes Ulrica, 64,63 %, 1,34 €

T5-2: 4 Moonlight Magical, 15,32 %, 6,57 €

T5-3: 1 Heros Du Monde, 8,21 %, 51,38 €

T5-4: 7 Stormy Stride, 6,75 %, 344,51 €

T5-5: 6 Morris, %, 1 205,72 €

Vaihto: 63 071,90 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi