Kylmä- ja lämminveristen sekalähtö Teivossa

Kylmä- ja lämminveristen sekalähtö Teivossa

Tampereella 12.6. juostava Fire'n Ice -lähtö laittaa eri rodut kilpailemaan keskenään.

Suomenhevosten ja lämminveristen sekalähtöjä juostiin vielä 60 vuotta sitten, mutta sitten rodut erotettiin omiin lähtöihinsä. Nyt Teivossa palataan vanhoihin aikoihin ja tuskin aivan sattumalta päivänä, jolloin ajetaan myös Lämminveriset Suomessa 60 vuotta -juhlalähtö. Teivo kokeili ideaa jo vuonna 2015, mutta silloin mukaan ei uskaltautunut yhtään kylmäveristä ja lähtö peruttiin.

"Silloin sarjamääritys oli pielessä, kylmäveristen juostava matka oli 1000 metriä", Teivon kilpailusihteeri Heikki Haavisto muistelee. "Eikä ykkönenkään ollut kuin 1 500 euroa."

Tällä kertaa voittaja palkitaan muhkealla 4 000 euron ykkösellä ja sarjamääritystä on mietitty matemaattisen tarkasti. Sarjamääritys on kylmäveriset enintään 5 000 euroa tienanneet paalulta 1640 metriä ja 20 metrin takamatkalta enintään 8 500 ansainneet kylmäveriset. Avoimen luokan lämminveriset lähtevät 2000 metrin paalulta. Jokaiselle paalulle otetaan enintään viisi hevosta.

"Jos paalun kylmäverinen menee 30,2ly ja takamatkan lämminverinen 14,0ke, niin ne ovat samaan aikaan maalissa", Haavisto laskee.

Lähtö ajetaan totolähtönä, mikä vaati Suomen Hippoksen sääntövaliokunnan hyväksynnän. Myös Veikkaus on ottanut idean ilolla vastaan.

"Uumajassa oli viime elokuussa lähtö, jossa kylmäveriset lähtivät 2140 metrin paalulta ja lämminveriset 2600 metristä. Lähtö sai aikaan kovaa kohua ja huomiota, toivottavasti niin käy meilläkin", Haavisto sanoo.

Uumajan lähdön voitti kultadivisioonahevonen Eder Bob ajalla 13,8, monille kylmäverisille tuli laukkoja, mutta ne veivät rahasijat 4 - 7.

Teivon 12.6. raveihin ilmoittautuminen päättyy 8.6. kello 9.00.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi