Kylmäverihankinta alkaa tuottaa tulosta
Viking Gel nousi maalisuoran spurtilla voittoon sunnuntaina Teivossa. Kuva: Pauli Impola.

Kylmäverihankinta alkaa tuottaa tulosta

Kesällä Piia Mäkelän käsiin siirtynyt Viking Gel nappasi sunnuntaina Teivossa avausvoiton.

Pienen paalun takaa keulahevosen kantaan päässyt ja siitä maalisuoralla voittoon iskenyt 6-vuotias Viking Gel on vielä tuore tapaus Suomessa. Järvsövikingin poika päätyi nurmijärveläisen Piia Mäkelän omistukseen ja valmennukseen alun perin Joni-Petterin Irrin käsien kautta.

”Joni oli ostanut Viking Gelin Ruotsin huutokaupasta, mutta ehdin ostaa sen häneltä ennen kuin se oli tuli Suomeen. Jonin kanssa on tehty vuosikaudet yhteistyötä”, Piia Mäkelä taustoitti.

”Katsoin muutaman Ruotsin startin, ja on se nopeampi mitä niiden perusteella oletin. Siitä sanottiinkin, että on hidas lähtijä, mutta ei se kuitenkaan mikään maailman hitain ole. Aika nätisti sillä oli Ruotsissa ajettukin, ei oltu kauheasti starteissa pyydelty.”

Ensimmäiset startit ovat olleet samalla opiskelua muun muassa balanssin suhteen. Elokuusta lähtien Olli Koivusen ja Antti Teivaisen ajamana Viking Gel on juossut nyt 7 starttia, ja kausi jatkuu keskiviikkona Vermossa.

”Yksi suomenhevonen oli hetken aikaa, mutta tämä on ensimmäinen kylmäverinen minulla. On tullut tosi hyviä vinkkejä sekä Ollilta että Antilta, jotka ovat startit ajaneet”, Mäkelä kiittelee.

Hän pitää jaksoa Viking Gelin parhaana ominaisuutena. Sunnuntain voitto irtosi napakalla kirillä, mutta valmentajan mukaan ruuna on enemmän dieselmäinen kuin lyhyen kirin hevonen.

”Jaksava mutta vähän epävarma se on, kuten Anttikin voittajahaastattelussa sanoi. Ruunalla on laukka hieman pinnassa. Mikään rytminvaihtaja se ei ole. Tänään sitten kokeiltiin ekaa kertaa ilman takakenkiä.”

Takarivin hevoset rynnistivät voittoihin kolmesti peräkkäin T5-kohteissa. Risto Salmelan tallin Come On Wheels sai lopulta onnistumisen kovavauhtisessa kisassa, vaikka laukka oli tälläkin kertaa lähellä pariin otteeseen.

Veijo Heiskasen ja Henna Halmeen menestyskulku sai jatkoa komearaamisen Don Pedron huiman loppuvedon myötä. Ulkoratoja pitkin viimeiset 700 metriä 11,0-kyytiä karauttanut ruuna ehti lähes mahdottomista asemista ykköseksi. Myös rivin päättänyt Marika Enorannan 4-vuotias Father’s Hope ehti takarivistä lähteneenä kirivoittoon.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi