Kylmäveriseminaarin paneelin muodostivat (tuoleilla vasemmalta) Kari-Markku Karjalainen, Antti Karhila, Matti Rehula, Tuomo Pekonen, Antti Ala-Rantala ja Mikael Mattfolk. Keskustelua johtivat jakkaroilta Lauri Hyvönen (oik) ja Roger Johansson (vas).
Kylmäveriseminaarin paneelin muodostivat (tuoleilla vasemmalta) Kari-Markku Karjalainen, Antti Karhila, Matti Rehula, Tuomo Pekonen, Antti Ala-Rantala ja Mikael Mattfolk. Keskustelua johtivat jakkaroilta Lauri Hyvönen (oik) ja Roger Johansson (vas).Kuva: Anu Leppänen

Kylmäveriseminaari kiteytti ongelman, muttei ratkaissut sitä

Turun PM-ravien alla kokoontunut paneeli pohti pohjoismaista kylmäveriyhteistyötä ansiokkaasti monista eri näkökulmista.

Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että suomenhevosilla pitäisi saada kilpailla Ruotsissa ja Norjassa nykyistä vapaammin. Samaan aikaan paneelissa tiedostettiin, miksei saa: pienemmistä palkinnoista kotimaassaan kilpailevien suomenhevosten rutiinitaso on rahasarjoissa eri luokkaa kuin erityisesti Ruotsin kylmäveristen. Se näkyy hevosten kohdatessa.

”Sleipnerin (Ruotsin kylmäverijärjestö) kanta on tullut selväksi: ikinä ei avata kylmäverilähtöjä suomenhevosille, jotka kävivät aikaisemmin ryöstämässä palkintorahat Ruotsista”, suomenhevoskasvattaja Kari-Markku Karjalainen kertoi.

Kun Ruotsin keskusjärjestö Svensk Travsport on ulkoistanut kylmäverisarjojen laadinnan Sleipnerille ja tyytyy pitkälti sivustakatsojan rooliin, ratkaisua ongelmaan ei ole lähitulevaisuudessa näköpiirissä. Varsinkaan, kun Suomen tavallisten ravien palkintorahoja eivät juurikaan tavoittele ruotsalaisten tai norjalaisten omistamat vaan Suomeen myydyt ja Suomessa valmennettavat kylmäveriravurit. Sleipner on ruotsalaisten kylmäverikasvattajien ja –omistajien etujärjestö, ei ulkomaille myytyjen kylmäverihevosten.

Lisää Turun lauantain seminaarista ja paneelikeskustelusta keskiviikon Hevosurheilussa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi