Kymenlaakso-kakkonen muutti Lappiin – ”Vasta nyt oltiin valmiita luopumaan siitä”
Core Catcher hakee uutta nostetta uralleen pohjoisesta.Kuva: Anu Leppanen

Kymenlaakso-kakkonen muutti Lappiin – ”Vasta nyt oltiin valmiita luopumaan siitä”

Miia Salmisen ja Antti Teivaisen 4-vuotias Core Catcher muutti Rovaniemelle ja siirtyi Sari Jauhojärven omistukseen ja valmennukseen.

Core Catcher kuului 3-vuotiaana ikäluokkansa eliittiin ja huipensi kautensa Kymenlaakso-ajon kakkossijaan. Päättyvällä 4-vuotiskaudella kuvaan astuivat vatsavaivat.

”Keväällä ja kesällä hoidettiin vatsahaavaa, ja syksyllä käytiin ajamassa helpompia lähtöjä Tallinnassa. ettei se uusisi niin kuin helposti käy. Hevonen otti reissut hyvin ja tuntuu nyt niin hyvältä, että ihmettelen, jos se ei pärjää – varsinkin, kun lähdöt pohjoisessa helpottuvat”, Miia Salminen näkee.

Core Catcher lähti viime keskiviikkona kohti Sari Jauhojärven tallia Rovaniemellä.

”Sari kyseli hevosta jo viime kesänä, mutta nyt vasta oltiin valmiita luopumaan siitä. Nimenomaan hevosen parasta ajatellen, kun pohjoisessa on vähän helpommat lähdöt.”

”Sarin hevoset on aina niin hyvin pidettyjä ja hienossa kunnossa, että haluttiin Core Catcher juuri hänelle. Se oli ainut vaihtoehto. Menen maaliskuussa katsomaan hevosta samalla, kun menen ajajakilpailuun, ja ajankin sitä, jos sille on sopiva sarja”, Salminen suunnittelee.

Mr Nice Wayn siirryttyä jo viime kesänä Nina Perkiölle Ruskoon parantelemaan vakavaan hankosidevammaa Miia Salmisella ja Antti Teivaisella on tällä hetkellä enää kaksi hevosta valmennuksessa: voitokas Zumuman ja lahjakas 3-vuotias aloittelija Swan Orden.

”Kieltämättä vähän oudolta tuntuu, kun on näin pieni kalusto. Pitää katsoa, miltä työrintamalla alkaa näyttää. Nythän tapahtuma-alalla näyttää taas huonolta, ja jos tilanne jatkuu samanlaisena, voisi harkita paria uutta valmennettavaa”, Miia Salminen pohtii.

Hän järjestää yrityksensä kautta mm. erilaisia markkinointikampanjoita ja emännöi messutapahtumia.

”Tänä vuonna messuja oli tasan yhdet”, Salminen huokaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi