Minna Kaasalainen ihastui nyt 12-vuotiaaseen Puccy Italiaan Facebookissa kuvien perusteella. Suomessa lämminveriruunalla olisi kilpailuoikeutta 12-vuotiskauden loppuun saakka.
Minna Kaasalainen ihastui nyt 12-vuotiaaseen Puccy Italiaan Facebookissa kuvien perusteella. Suomessa lämminveriruunalla olisi kilpailuoikeutta 12-vuotiskauden loppuun saakka.Kuva: Satu Laakso

Kympin ennätys 11-vuotiaana, eläkekotiin Suomeen 12-vuotiaana

Viime vuonna ennätyksensä 10,7:ään parantaneella Puccy Italialla olisi ollut Ruotsissa kilpailuoikeutta vielä kolme vuotta jäljellä, mutta Veijo Heiskanen ja Henna Halme etsivät sille eläkekodin Suomesta.

Puccy Italia muutti joulukuussa Minna Kaasalaisen hoiviin Kuopioon.

”Henna etsi ruunalle eläkekotia Facebookissa, ja kuvan perusteella ihastuin siihen heti. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä”, Minna Kaasalainen aloittaa.

”Ollaan vaan maastottu ja tutusteltu toisiimme, puksuteltu maastossa ja maneesissa. Yhden kerran on ajettu kärryistä.”

Nyt Puccy Italialle on kirjattu Heppa-järjestelmään vastuuvalmentaja, Kaasalaisen veljentytär Niina Laitinen. Enteileekö se, että ruunalla ajettaisiin vielä kilpaa?

”Saa nähdä, en sano mitään. Ei ainakaan veren maku suussa. Hevonen on oikeasti hieno, laatuhevonen isolla L:llä. Jäähdyttelemään se tuli, mutta kilpailuoikeus on tallella ja terve hevonen se on, mitä on eläinlääkärillä käytetty”, Kaasalainen vastaa.

Aikaisemmalla uralla terveysmurheidenkin kanssa on jouduttu painimaan.

”Sen verran niitä on koko uran ajan ollut ja oli jo Italiasta meille tullessa, että päätettiin puhaltaa peli poikki. Ikää ja kilometrejä on sen verran paljon takana. Kun hevonen on antanut meille tosi paljon ja on vielä supermukava luonteeltaan. se ansaitsi meistä mukavan loppuelämän kodin vielä, kun on muuten hyvässä kunnossa. Tiedettiin, että joku saa siitä itselleen tosi kivan kaverin”, Henna Halme taustoittaa.

Puccy Italian uran voittosumma on 107 514 euroa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi