Markku Niemisen reissu Poriin oli onnistunut.
Markku Niemisen reissu Poriin oli onnistunut.Kuva: Anu Leppänen

Lähdön ainoa tamma vei voiton – ”Pitää vielä kehittyä”

Markku Niemisen visiitti länsirannikolle sujui myötätuulessa. Kolmevuotiaat Utamaro Kemp ja Rosie Roof olivat lähdöissään parhaat.

Alkukeväästä odotetulla voitolla uransa avanneen Rosie Roofin meno on ollut sittemmin hieman tasapaksua, mutta tiistain 3-vuotiskisassa tärppäsi toistamiseen – nyt yllättäjänä. Passionate Kempin tyttären ennätys parani samalla 16,8-lukemiin.

”Pari kertaa kun Rosie Roof on täällä Porissa käynyt, on jäänyt pientä jossittelua. Ei tämä voitto sikäli niin hirmuinen yllätys ollut”, Markku Nieminen summasi.

”Varsat tekevät kehityskaaria vähän miten sattuu. Kolmivuotiaiden ikäluokan taso on hyvä ja aika laaja. Rosie Roofin tähtäin on ehkä enemmän tammojen Kasvattajakruunussa ja ensi kaudessa kuin esimerkiksi Kriteriumissa. Sen pitää vielä hiukan kehittyä, että se niissä lähdöissä pärjää”, valmentaja maalaili tulevaisuuden näkymiä.

Niemisen tallin menestystä täydensi Piece Of Battle kolmossijallaan. Sitä matkalla voimakkaasti prässännyt Edward Snipes otteli tasaisessa kärkirintamassa toiseksi.

”Se varmaan auttoi meitä, kun kaksi suosikkia ajoi kovaa. Hiukan se vei niiltä lopusta pois”, Nieminen muistutti.

Tallin laajasta 3-vuotisarsenaalista Utamaro Kemp debytoi viikkoa aiemmin Vermossa nelossijalla. Maharajahin ja Nice Kempin poika otti tiistain avauslähdössä Kimmo Kempin ajamana voiton tultuaan kirikierroksen 15,4-kyytiä.

Illan kovimman totopommin järjesti myös Salamakypärät-kilpailusarjassa ajava Erika Elomaa. Nyt työnantajansa Pertti Isotalon valmentamaa Bello Ragazzoa ohjastanut Elomaa kiritti 6-vuotiaan ruunan kovavauhtisessa kisassa ykköseksi ohi Toto5-päätöskohteen suosikkikaksikon BWT Gazeau - Macce. Voiton sivutuotteena syntyi täydellä matkalla komea 13,8-ennätys.

Lue Porin raveista lisää 17.8. Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 6 Captain Cloud, 48 %, 1,93 €

Toto5-2: 7 Sissin Sampo, 33 %, 3,02 €

Toto5-3: 4 Rosie Roof, 4 %, 37,02 €

Toto5-4: 1 Mitori, 21 %, 98,33 €

Toto5-5: 7 Bello Ragazzo, 2 %, 1761,87 €

Vaihto: 65 053,74 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi