Kannen kuvassa tasapääjuoksuun Oulussa päätyneet Evartti ja Jamir. Kuva: Anu Leppänen.
Kannen kuvassa tasapääjuoksuun Oulussa päätyneet Evartti ja Jamir. Kuva: Anu Leppänen.

Lähikuvassa Mr Big Money sekä Salmisen veljestroikka

Keskiviikkolehti nostaa esiin lauantaina starttaavan porilaisruuna Mr Big Moneyn Mia Lammiselta sekä Salmisen raviurheilevat romaniveljekset Rikun, Hemmin ja Mertsin.

Kotiradallaan tälläkin viikolla starttaava Mr Big Money ei ollut valmis ikäluokkakilpailuihin, mutta esiintyy nyt viisivuotiaana todellisen kilpahevosen elkein. Lisäksi valmentaja Mia Lamminen sanoo, että se tulee mielellään ihmistä vastaan, suorastaan huomiota kaipaavasti.

Mainiosti vuoden aloittaneen Mr Big Moneyn parhaaksi ominaisuudeksi nousee sitkeys.

”Myös kuskit ovat tykänneet ja sanoneet samaa. Että se jaksaa aina yrittää”, Lamminen luonnehtii.

Riku, Hemmi ja Mertsi Salminen ovat etniseltä taustaltaan vähemmistökansaa, Suomen romaneja. Syrjintää valtaväestön toimesta he kokevat edelleen silloin tällöin.

”Samalla tavalla kuin valtaväestöstäkin, osa mustalaisista on syrjäytynyt ja elänyt huonon elämän. Ihminen pitää kohdata aina ihmisenä”, Riku Salminen sanoo.

Hän on veljeksistä vanhin ja on työskennellyt viimeiset neljä vuotta Pekka Korven tallilla.

”Vuonna 2016 oli suunnitelmissa lähteä Ruotsiin, ja paikkakin oli katsottu jo valmiiksi. Samaan aikaan Pekka haki työntekijää. Siihen mahdollisuuteen ei voinut olla tarttumatta”, Riku Salminen kertoo.

Sukulinjat-sarjassa vuorossa toisistaan kertovat äänekoskelaiset isä ja tytär, Harri ja Terhi Kotilainen.

Äänessä-palstalla keskustellaan Grosboisissa Prix de Franceen tähdänneen ja Vincennesin jo valloittaneen Aetos Kronoksen hoitajan Heli Tarrimaan kanssa. Ajankohtaisuutisissa käymme läpi myös raveja koskettavaa arpajaislain uudistusta.

Hevosurheilu palvelee sekä digi- että printtiversiona.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi