Star Town Kemp on yksi Suvi Himangan työkavereista. Kuva: Emilia Lehtonen
Star Town Kemp on yksi Suvi Himangan työkavereista. Kuva: Emilia Lehtonen

Lähikuvassa OEX-finalisti Star Town Kemp

Hevosurheilun perjantainumerossa käydään Suvi Himangan juttusilla Urjalassa. Pääpuheenaiheena on tietenkin Oulu Express -finalisti Star Town Kemp.  

”Tässä työssä parasta on se itse hevonen.”

Hevosenhoitaja Suvi Himanka rapsuttaa Star Town Kempin kaulaa. Hevonen on punarautias ja iso, ja varsin näyttävä näky tallin pihassa patsastellessaan. Sen harja ja hoitajan hiukset ovat saman sävyisiä.

3-vuotias Star Town Kemp, tuttavallisemmin Tarmo, on yksi niistä lukuisista hevosista, joita Himanka on uran varrellaan hoitanut. Markku Niemisen palkkalistoilla hän on ollut jo 14 vuotta. Päivät ovat toisinaan pitkiä ja tiivistahtisia, mutta työ jaksaa yhä innostaa. Normaaleihin töihin siirtyminen ei Himangan mukaan ole ajankohtaista.

”Mikään muu ei innosta samalla tavalla kuin tämä. Nyt mulla on vielä niin kiinnostavia hevosia, että ensi vuotta odottaa jo hyvillä mielin.”

Tällä hetkellä Himangan kaikki passihevoset ovat nuoria, 3- ja 4-vuotiaita. Ikäluokkakilpailuihin valmistaudutaan tosissaan.

”Derby on sellainen, minkä haluaisin joskus päästä voittamaan. Se on kuitenkin se suurin kilpailu, koska siinä vaiheessa hevoset ovat kehittyneet jo siihen pisteeseen, että siinä kilpaillaan oikeasti parhaiden kesken. Näissä meidän kolmivuotiaissa on potentiaalia, kunhan talven treenit sujuvat odotetusti”, hän haaveilee varovasti.

Himanka tuntee omat hoidokkinsa läpikotaisin, ja niihin syntyy aina tiivis suhde. Hoitaja on hevosen elämän keskeisin ihminen, ja toisinpäin: hevosista tulee hoitajalleen erityisen tärkeitä.

”Realiteetit täytyy tiedostaa, ammattitallilla hevosista on aina jossain vaiheessa luovuttava. Mutta ei sitä niinkään voi ajatella, etteikö hevoseen saisi kiintyä. Koska kyllähän sä kiinnyt. On tässä ollut monta tosi kovaa paikkaa, ja monet itkut on hevosten perään itketty.”

Rakkaus hevosiin välittyy Himangasta tämän asetellessa punarautiasta ruunaa kärsivällisesti säädylliseen kuvausasentoon. Hevonen sählää, mutta hoitaja pysyy tyynenä.

Lauantaina se starttaa tarhakaverinsa, Himangan toisen passin Governor Hossin kanssa Oulu Express -finaalissa. Finaalissa vastassa on joukko kovia nimiä, mutta karsintalähdön keulasoolon myötä Star Town Kemp nousi yhdeksi kilpailun ennakkosuosikeista. Pystyykö hoitaja jännitykseltään edes syömään? Miten hevonen valmistautuu koitokseen?

Lue lisää Suvi Himangan mietteitä Hevosurheilun perjantain 11.9. numerosta. Kotiin kannettuna tai digilehtenä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi