Jukka Torvinen ratsasti Stikkanilla Forssassa yleisön eteen Kultajousi-Challenge-kilpailun mannekiininä, vaikka kertoi joutuvansa epämukavuusalueelleen. Rosali Kivitie kiitteli kilpailijoita rohkeudesta heittäytyä.
Jukka Torvinen ratsasti Stikkanilla Forssassa yleisön eteen Kultajousi-Challenge-kilpailun mannekiininä, vaikka kertoi joutuvansa epämukavuusalueelleen. Rosali Kivitie kiitteli kilpailijoita rohkeudesta heittäytyä.Kuva: Anu Leppänen

Lajit vaihtoon kuninkuusraveihin: Korumies-Arvi, Jankari ja Björs ajamaan, Torviset ja Mäki-Tulokas ratsaille

Lauantaina Forssassa julkaistiin Kultajousi-Challenge-kilpailu, jonka finaalissa ratsastajat ajavat oman ravilähdön ja raviurheilijat ratsastavat sopivaksi katsotun kilparadan kuninkuusraviyleisön edessä ensi kesänä.

Kilpailemaan lähtevät kenttäratsastuksen olympiaratsastaja Elmo Jankari, kouluvalmentaja Marko Björs sekä juniori-ikäinen kenttäratsastaja ja somevaikuttaja Arvi Martikainen. Raviurheilijoista kilpailuun osallistuvat Suomen ykkösohjastajista Hannu ja Jukka Torvinen sekä ammattivalmentaja Tapio Mäki-Tulokas. Lisäksi molempiin lajeihin julkistetaan vielä yhdet osallistujat vuoden aikana. Mukana olevista henkilöistä muodostetaan parit, ja kilpailu käydään neljän parin kesken.

Kilpailijat treenaavat uutta lajiaan Ypäjän Hevosopiston suomenhevosilla. Ratsastusta opettaa kouluvalmentaja ja -tuomari Rosali Kivitie ja raviurheilua ammattivalmentaja Anssi Nurminen. Tuomarina kuninkuusraveissa toimii Kari Lähdekorpi. Kultajousi Challengen mestaruus ratkaistaan tuomarien ja yleisön yhteispisteytyksellä.

Treeneistä nauhoitetaan viisiosainen sarja kuninkuusravikanavalle.

Kuninkuusravien tiedottaja Emma Willman kertoo, että heittäytymistä löytyi hyvin, ja vain muutama raviurheilija katsoi parhaaksi kieltäytyä kunniasta. Muutenkin ravipuolella oli huolestumista ymmärrettävistä syistä enemmän kuin ratsastajien keskuudessa.

”Ehkä he eivät ymmärtäneet, että tässä ei mennä kuumien lämminveristen selkään, vaan rauhallisten ratsuhevosten”, Willman sanoo ja vakuuttaa, että kilpailuun valitaan hevoset, jotka varmasti käyttäytyvät hyvin myös kuninkuusraviyleisön edessä.

”Ratsastajille toivomme voivan järjestää oman ravilähdön. Raviohjastajat esittävät oppimansa, katsotaan miten”, Willman paljastaa.

Arvi Martikainen kertoo, että hän ajanut kerran pientä raviponia jossain näytöksessä, mikä sujui hyvin.

”Pari kertaa olen ajanut, mutta tämä on ihan eri asia. Vedetään täysiä, näytetään hyvältä, eikä kuolla. Siinä on tavoitteet. Hauskaa siitä tulee!” Martikainen sanoo.

Tapio Mäki-Tulokas taas ei ole varsinaisesti innoissaan.

”Ei ole kyllä omaa mukavuusaluetta, mutta kai on mentävä, kun käskettiin”, hän kertoo ja täsmentää, että käsky kävi Pilvenmäen toimistolta.

Tavoitteena on pysyä hevosen selässä. Viimeksi kun hän ratsasti yli 15 vuotta sitten, sitä tavoitetta ei saavutettu.

”Yritetään parhaamme. Täytyy alkaa harjoitella T.Rexin kanssa”, hän suunnittelee.

Mäki-Tulokas ajaa kilpaa vain harvakseltaan, joten ratsastus ei tule häiritsemään ajosuorituksia.

”Ja kyllähän Torvisen Jukka siellä selässä pysyy. Ei Torvisilla ole mitään huolta, minä tässä olen varmasti heikoin lenkki”, Mäki-Tulokas analysoi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi