Ville Kalle teki karvoja nostattavan suorituksen Jokimaan Suur-Hollola-sarjassa.
Ville Kalle teki karvoja nostattavan suorituksen Jokimaan Suur-Hollola-sarjassa.Arkistokuva: Anu Leppänen

Lakeuksien tykki uhmasi fysiikkaa – ruotsalaistulokas debytoi vakuuttavasti

Paavolan perheen nuori suomenhevostähti antoi tasoitusta laukkailemalla alussa, mutta teki sen jälkeen uskomattoman suorituksen.

Vaikka Ville Kallelta on totuttu näkemään upeita suorituksia, loksautti se leuat Jokimaan 6-vuotiaiden Suur-Hollola-sarjassa. Sateinen kurakeli ei edes ollut helposta päästä, mikä lisäsi suoritusten arvoa. Lähdössä oli vain viisi hevosta, mutta kaikki hyviä. Jouko Paavolan valmentama ori jäi alun laukkailunsa myötä noin 50 metriä kärjestä ja vauhti vain kiihtyi. Se oli edelleen kaukana kärjestä, kun kolmatta puolikasta vetäistiin 21,5, mutta alkoi kuroa eroa kiinni. Kuin elokuvissa ikään Ville Kalle piti vauhtinsa ja harppoi keveällä tyylillä murskavoittoon. Samalla se pudotti ennätyksestään yli sekunnin ja kirjasi uudeksi lukemakseen 24,8ke.

Oritta ohjastava Ari Moilanen hämmästeli voittajahaastattelussa sen kykyjä.

”Kolmannella puolikkaalla alkoi tuntu, että meillä on jotain saumaa. Hevonen saavutti muita eikä vauhti tuntunut edes kovalta. Se on ihan mahdoton, kun antaa noin paljon tasoitusta ja voittaa silti helposti, täytyy nostaa hattua.”

Kysyttäessä kuninkuusravisuunnitelmista hän diplomaattisesti vastasi taustajoukkojen hoitavan päätökset. Jokimaan esitys kuitenkin vakuutti ”Pumpulisormen”.

”Lämmityksessä Ville Kalle ei ole koskaan ihmeellinen, ja sen perusteella ei hirveitä osaa uskoa. Mutta kyllä tämän jälkeen pitää uskoa.”

Ville Kallelle startti oli kauden kolmas ja voitto uran 13. Tienestejä nuorella hevosella on jo 209 000 euroa, ja sen omistaa Janne Paavola.

Tapio Perttusen ruotsalainen tulokas Go West Young Man otti vakuuttavat ensi askeleet Suomen radoilla. Juostuaan johtavan takana se kiitti reissusta ja syöksähti ylivoimaiseen voittoon ajalla 14,5ake. Mukana oli 75-tasolla juoksevia vastustajia, joten Perttunen oli syystä tyytyväinen.

”Vaikka taulu ei ole hyvännäköinen, on hevonen tehnyt ihan hienoja startteja Ruotsissa. Jos asiat voi epäonnistua, tällä ne ovat epäonnistuneet. Tänään haettiin nättiä juoksua, mutta ajattelin, että annetaan mahdollisuus. Hevonen meni tosi innokkaasti ja tuntui jo alleajossa tosi hyvältä.”

Lisää raveista ensi keskiviikon (1.6.) Hevosurheilussa ja tilaajille jo huomenna verkossa.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 9 Nu Del, 13,26 %, 6,66 euroa

Toto5-2: 3 Credit To Easy, 18,89 %, 22,86 €

Toto5-3: 2 Ville Kalle, 33,13 %, 43,03 €

Toto5-4: 1 Go West Young Man, 18,10 %, 105,25 €

Toto5-5: 8 Panthera, 31,93 %, 136,75 €

Vaihto 70 987,50 €

5 oikein 136,75 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi