Odd Herakles kruunattiin Nordic Kingiksi Härmässä. Kannen kuva: Roosa Lindholm.
Odd Herakles kruunattiin Nordic Kingiksi Härmässä. Kannen kuva: Roosa Lindholm.

Lakeuksilta kohti Suur-Hollolaa

Kesän suurkilpailukausi sakenee. Käymme keskiviikon Hevosurheilussa läpi Härmän juhannustaistojen tapahtumat ja muistelemme, mistä Suur-Hollola-ajo sai alkunsa.

Veijo Toivosen ideoima Suur-Hollola-ajo ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975 ja voittajana juhlittiin Tanskassa syntynyttä R.A.C.:ia. Lähdössä maksettiin 50 000 markan ensipalkinto. Ennätyssuureen palkintoon kerättiin myös ennätyssuuret osallistumismaksut. Suomalaiset hevosenomistajat eivät tuolloin vielä olleet juuri tottuneet ennakkomaksullisiin kilpailuihin ja Suur-Hollolan tiimoilla riitti ennakkoon polemiikkia, kritiikkiä ja epäileviä Tuomaita.

Urheilullisesti pelättiin ennen kaikkea sitä, että kolmen vuoden siirtymäkauden jälkeen Suur-Hollola-ajoon tulisi olemaan osallistumisoikeus vain Suomessa syntyneille ravureille ja kotimainen ravihevoskasvatus oli tuolloin vielä varsankengissä. Veijo Toivosella oli kuitenkin selkeä visio tulevaisuuteen: tänä päivänä Suur-Hollola-ajo on yksi Suomen arvostetuimmista ravikilpailuista ja ravikesän kohokohdista.

Härmän Nordic Kingissä gladiaattorit kohtasivat toisensa, kun H.V. Tuuri ja Odd Herakles iskivät ikimuistoisesti yhteen. Palaamme raportissa viikonlopun tapahtumiin, eikä kuninkuuskilvan spekulaatioiltakaan voi välttyä.

Uutisissa tarjoillaan kuninkuusravirankingin lisäksi luotausta Matti Mahlamäen tuoreeseen väitöskirjaan raviurheilun, hevospelaamisen ja hevostalouden kulttuurisista merkityksistä. Lisäksi kerromme Euroopan raviliitto UET:n kokouksen annista sekä päivitämme mönkijäonnettomuudessa loukkaantuneen Markku Niemisen kuulumiset.

Tuttuun tapaan lehdestä löytyvät myös lähtölistat ja vihjeet loppuviikon raveihin.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi